Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Олійник пообіцяв спитати в Захарченка та СБУ, де Луценко і інші зниклі активісти

Вівторок, 21 січня 2014, 14:29

Регіонал Володимир Олійник пообіцяв зробити впродовж дня депутатське звернення до МВС та СБУ щодо зниклого активіста Ігоря Луценка, якого викрали в центрі міста в ніч на 21 січня та щодо місця перебування інших активістів Майдану.

Про це він заявив журналістам на вимогу взяти на себе зобов’язання найближчим часом  дізнатися місце перебування Луценка, застосувати усі законні заходи, щоб він був звільнений та була гарантована безпека його здоров’ю та життю.

"Відношення до втручання в оперативну роботу тих виконавчих органів, які мають займатися цим, я не маю відношення. Але як народний депутат зроблю те, що в моїй компетенції. Я подам депутатське звернення на адресу глав МВС Захарченка та глави СБУ Якименка",- заявив Олійник.

"Крім цього я обов’язково зателефоную першому заступнику міністра внутрішніх справ та першому заступнику голови СБУ, оскільки вони мають пряме відношення до оперативно-розшукових дій", - заявив він.

Також Олійник додав: "Якщо у вас є інформація - нас викрадають -  будь-ласка, назвіть мені ці факти, я так само буду боротися разом з вами, щоб цього не було. Але дайте факти".

Регіонал Олійник заявив, що подасть звернення до СБУ та МВС щодо зниклих активістів. Скрін-шот прямої трансляції
Регіонал Олійник заявив, що подасть звернення до СБУ та МВС щодо зниклих активістів. Скрін-шот прямої трансляції

Пізніше в ефірі Hromadske TV продемонстрували копії звернень, які Олійник направив до МВС та СБУ.

Звернення до МВС та ГПУ щодо зниклих активістів. Скрін-шот з прямої трансляції
Звернення до МВС та СБУ щодо зниклих активістів. Скрін-шот з прямої трансляції

Як відомо, близько 4 ранку 21 січня стало відомо, що у Києві зник активіст і один з лідерів громадського сектору Євромайдану Ігор Луценко. Після того, як він відвіз постраждалого у сутичках на Грушевського до Жовтневої лікарні, його викрали невідомі. У своїй останній СМС Луценко повідомив рідним, що до нього наближаються 4 осіб у цивільному. Коли активісти прибули на місце події, Луценка там вже не було, його машина залишилися біля лікарні. 

У Шевченківському, Печерському та Подільському райуправліннях МВС заявляють, що такого затриманого в них немає. 

В ніч на 20 січня низку молодих людей - учасників Майдану - було затримано за дивних обставин та доправлено до Дніпровського та Деснянського райуправлінь МВС.  Зокрема на Подолі невідомими було затримано сімох студентів без пояснення причин.

Ще трьом учасникам акцій на Майдані Незалежності, які не брали участі у заворушеннях на Грушевського,інкримінують порушення статей 293, 294, 295 КК України щодо організації масових заворушень.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування