Кримські татари готові дати відсіч прихильникам сепаратизму

Неділя, 16 лютого 2014, 18:08

Кримськотатарський народ готовий протистояти сепаратистським силам у разі спроб дестабілізувати ситуацію в Криму.

Про це заявив глава Меджлісу Рефат Чубаров, пише ZN.UA.

"Кримські татари, навіть в умовах настільки невиправдано тривалого - з вини українських політиків - процесу відновлення їх прав на своїй землі, прекрасно усвідомлюють ступінь катастрофи, яка може спіткати Крим і всіх його жителів у разі будь-яких спроб відторгнення Криму від України", - заявив Чубаров.

"Відповідно, автори та провідники будь-яких експансіоністських задумів щодо Криму мають виходити з того, що в особі кримських татар вони отримають гідну відсіч", - зазначив Чубаров.

Як відомо, раніше на президії кримського парламенту було піднято питання про підготовку документів щодо створення робочої групи по внесенню змін до Конституції АР Крим та проведення загальнокримського опитування про статус Криму, а також про можливе звернення до Росії про "захист".

У свою чергу нардеп Микола Томенко заявив, що таким чином керівництво Криму фактично почало політико-правову роботу з виходу зі складу України. У зв'язку з цим "Верховна Рада має розглянути питання про розпуск парламенту Криму", заявив Томенко.

У "Свободі" заявили, що члени президії Верховної Ради Криму мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності за сепаратистські заклики.

Служба безпеки України почала кримінальне провадження у зв'язку з підготовкою до посягання на територіальну цілісність України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування