У Дніпропетровську пройшов "антипутінський" марш

Субота, 1 березня 2014, 23:40

Тисячі дніпропетровців у суботу ввечері вийшли на "антипутінський" марш, протестуючи проти дій військових Росії на території України.

Під синьо-жовтими прапорами люди пройшли ходою від будівлі Дніпропетровської облдержадміністрації до площі Героїв Майдану (колишньої площі імені Леніна), повідомляє "Радіо Свобода".

Вони скандували "Схід і Захід разом", "Путіна геть", Путін – Гітлер", "Путіну капут", "Україна – не Росія" тощо. У відповідь їм сигналили десятки автомобілів, що їхали поруч.

На площі Героїв Майдану учасники заходу відновили понівечений у суботу вдень представниками проросійських сил імпровізований монумент Героям Майдану - розвісили нові плакати з написами "Ні окупації", поклали свіжі квіти, запалили лампадки.

Керівник "Правого сектору" в регіоні Андрій Денисенко оголосив загальну мобілізацію чоловічого населення міста. За його словами, всі ті, у кого є мисливська зброя, мають взяти її в руки "не для того, щоб стріляти, а для того, щоб захистити мир і спокій".

"Серед нас немало чоловіків, які служили в армії, працювали в правоохоронних органах, були в "гарячих точках". На нас з вами, друзі-чоловіки, ляже відповідальність за останній бастіон волі. У Дніпрі ми маємо справді перемогти", – зазначив Денисенко.

Водночас, координатор дніпропетровського Євромайдану Віктор Романенко повідомив, що ввечері після невеликого мітингу на площі Героїв Майдану організатори розпустили по домівках жінок та дітей, а дужих хлопців та чоловіків запросили повернутись до будівель облдержадміністрації та міськради на нічне чергування, "адже є певна загроза".

"Вже є інформація, що у Харкові захопили адмінбудівлю, повісили триколор, поставили на коліна "євромайданівців". Тобто, там роздмухується ситуація. У Дніпропетровську все спокійно, правоохоронні органи нас запевнили, що ніяких захоплень тут не буде, але ми все одно чергуватимемо всю ніч, будівлі охоронятимемо", – сказав Віктор Романенко.

Зараз будівля облдержадміністрації зсередини захищена колючим дротом, у ній чергують представники Самооборони Майдану та "Правого сектору". Також триває додатковий набір до лав Самооборони.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування