Симоненко заявив, що Правий сектор фінансувала Партія регіонів

Середа, 2 квітня 2014, 15:45

Об'єднання Правий сектор фінансував великий капітал Партії регіонів, вважають в КПУ.

Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко під час зустрічі з членами Європарламенту в Брюсселі, повідомляє прес-служба партії.

Головний комуніст України заявив, що рушійні сили Майдану, "Свобода", "УДАР"і "Батьківщина", спочатку фінансувалися від окремими олігархами, які планували прийти до влади.

"Зараз цей олігарх, який фінансував крайні націоналістичні сили і бандитські угруповання з 2010 року, очолює Дніпропетровську область, прізвище - Коломойський", - заявив Симоненко.

Після цього, за словами лідера КПУ, до фінансування "націонал-фашистських організацій" підключилася ПР.

"Мета у Партії регіонів була яка? Взяти собі в союзники на вибори президента крайню праву профашистську організацію, щоб, враховуючи розкол в суспільстві, вирішити питання про другий термін перебування Януковича на посаді президента", - заявив Петро Симоненко.

За словами лідера КПУ, Партія регіонів фінансувала і діяльність Правого сектора на Майдані.

"У так званий "Правий сектор" входять вкрай праві радикальні сили: УНА-УНСО, "Тризуб" і "Патріоти України". Ці сили як розрізнені не викликали зацікавленості, тому їх об'єднали на Майдані, їх фінансували і планували використати у боротьбі за владу між двома олігархічними угрупованнями: тоді при владі була "Партія регіонів", а опозицію представляли "УДАР", "Свобода" і "Батьківщина", - заявив лідер КПУ.

За його словами, "події, що відбулися на Майдані - це не революція, а зміна декорацій, коли замість одних олігархів до влади прийшли інші".

Як повідомлялося, лідер КПУ Петро Симоненко відбув до Брюсселя на зустріч з представниками Європарламенту, маючи намір розповісти їм про розгул націонал-фашизму на території країни, а також про беззаконня і свавілля".

Раніше Українська правда писала про те, що, за словами одного з колишніх співробітників адміністрації президента, колишня влади нібито пропонувала Правому сектору грошову винагороду, зокрема в обмін на розблокування вулиці Грушевського у Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування