Мін'юст готовий судитися за заборону КПУ, але хоче бачити докази злочину

Середа, 14 травня 2014, 15:50

Мін'юст готовий позиватися до суду щодо заборони діяльності будь-якої політичної партії, у разі доведення причетності її представників до сепаратизму.

Про це повідомив на брифінгу у середу міністр юстиції Павло Петренко у відповідь на ініціативу щодо заборони комуністичної ідеології і КПУ відповідно.

За його словами, він "виступав би противником заборони будь-якої політичної партії, якби в Україні був мирний час і не було б військової ситуації".

"Але коли фактично політичні сили і їх керівники оголошують меседжі, що звучать у Москві і ведуть усередині країни інформаційну війну проти українського народу, влади та силовиків, то це питання може бути актуальним", - зазначив міністр.

Разом із тим за словами Петренка, юридична процедура ліквідації політисли є дуже складною, оскільки прописувалася в законі про політичні партії таким чином, "щоб вона не могла бути застосована з метою тиску на політичну силу".

Ця процедура, за словами Петренка, передбачає, по-перше, збір доказів причетності політсили до сепаратистських дій і цим питанням мають займатися правохоронні органи. А після збору доказів, матеріали мають бути передані до Мін'юсту, яке й подає позов.

"У нас немає партій, які мають певний імунітет. Якщо правоохоронними органами будуть надані матеріали перевірок, в тому числі і щодо Комуністичної партії, які будуть засвідчувати ознаки злочинів, пов'язаних із посяганням на територіальну цілісність та нацбезпеку, то міністерство юстиції подасть невідкладно такі позови до судової інстанції", - сказав Петренко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування