Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обама: Вітаю український народ, його голос почули

Неділя, 25 травня 2014, 21:42

Президент США Барак Обама привітав українців з виборами, що відбулися 25 травня.

"Я вітаю народ України з тим, що його голос був почутий на президентських виборах", - зазначив президент США. 

У заяві президента США, розміщеній на сайті Білого дому в неділю, зазначено: президент США сподівається на подальшу співпрацю з новим президентом України, а також із демократично обраним парламентом, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Незважаючи на провокації і насильство, мільйони українців прийшли на виборчі дільниці в усій країні, і навіть у деяких місцях східної України, де за підтримки Росії сепаратистські угруповання прагнули позбавити громадянських прав цілі регіони. Ми високо оцінюємо рішучість усіх тих, хто брав участь у виборах, а також зусилля уряду України щодо проведення цих виборів за наявних загроз", - зазначив президент США.

"США з нетерпінням очікують спільної роботи з наступним президентом, а також демократично обраним парламентом, щоб підтримати зусилля України щодо ухвалення важливих політичних і економічних реформ. Ми також продовжуємо підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України, засуджуємо та відкидаємо окупацію Росії і спроби анексії Криму, а також, як і раніше, ми є прихильниками співпраці з Україною та іншими партнерами, щоб знайти мирне вирішення конфлікту", - йдеться у заяві Обами.

Як відомо, раніше Генпрокуратура та Мін'юст заявили, що виборчий процес 25 травня відбувся демократично та вільно, у ЦВК є всі підстави для визнання результатів голосування та оголошення їх у встановлений термін.

Окрім того міжнародні спостерігачі також заявили, що під час волевиявлення не зафіксували суттєвих порушень.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування