На референдум про об'єднання 3 областей друкують 3 млн. бюлетеней

Субота, 3 травня 2014, 16:22

Для проведення 11 травня територіального опитування-референдуму "За мир, порядок і єдність в Україні" ЦВК референдуму "Разом з Дніпром" друкує 3,2 млн бюлетенів.

Про це повідомив на прес-конференції в суботу голова ЦВК референдуму "Разом з Дніпром" Михайло Лисенко.

За його словами, голосуючих попросять відповісти на питання: "Чи підтримуєте ви входження вашій території до складу Дніпропетровської області?".

Він розповів, що бюлетені друкуються за гроші бізнесменів Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей.

"Центральна виборча комісії референдуму "Разом з Дніпром" - це не державна структура, а громадське об'єднання. Незважаючи на те, що ми співпрацюємо з ЦВК України, державні гроші на проведення референдуму витрачатися не будуть", - сказав Лисенко.

Він заявив, що в ході цього плебісциту територіальні громади зможуть визначитися, чи хочуть "вони підкоритися волі ставлеників держави-​​агресора, яка нав'язує Україні так звану "федералізацію", що веде до розколу і подальшого знищення нашої держави", або ж хочуть змінити територіально-адміністративний устрій і увійти до складу Дніпропетровської області, бажаючи бачити себе у складі соборної, єдиної України.

Офіційно кампанія стартувала 1 травня.

Організатори цього референдуму впевнені в його легітимності, на відміну від запланованого на те ж число "референдуму" сепаратистів.

"Ми вибираємо не між тим, буде столицею регіону Луганськ чи Дніпропетровськ, а між життям і смертю", - сказав представник Луганської області Сергій Іванов.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування