Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

На переговори з Кучмою і ОБСЄ приїхав Царьов, Медведчук та Бородай

Понеділок, 23 червня 2014, 18:33

Переговори з реалізації мирного плану з врегулювання конфлікту на сході України розпочалися в Донецьку.

Як передає кореспондент "РИА Новости", на зустріч в будівлю обладміністрації вже прибули посол Росії в Україні Михайло Зурабов, два представника ОБСЄ, екс-президент України Леонід Кучма, глава громадської організації "Український вибір" Віктор Медведчук, один з лідерів терористичної організації "ДНР "Олександр Бородай, лідер проросійського руху "Юго-Восток" Олег Царьов.

Очікується, що протягом години прибудуть представники терористичної організації "ЛНР".

"Без представників Луганська поки не починаємо", - сказав один з представників "ДНР".

Раніше прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков заявив, що президент РФ Володимир Путін вітає повідомлення про початок попередніх контактів Медведчука в Донецьку і Луганську.

Офіційно Медведчука з боку України ніхто не делегував.

ЗМІ повідомляли, що в ході переговорів із представниками так званої "ДНР" Медведчук дістав згоду на зустріч із місією ОБСЄ по налагодженню діалогу між Києвом і південно-сходом України, яку РФ підтримує на рівні посла.

Раніше російський президент і кум Медведчука – Володимир Путін - вітав інформацію про початок попередніх контактів Медведчука в Донецьку й Луганську.

У квітні 2014 року в ЗМІ з'явилася інформація, що "сепаратистські безпорядки" у Харкові організують люди, пов'язані з "сім'єю", Медведчуком і "регіоналом" Олегом Царьовим.

Крім того, повідомлялося, що Медведчук фінансував президентську кампанію Царьова, який веде активну сепаратистську діяльність на сході.

Перше засідання тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану президента Петра Порошенка відбулося 8 червня у Києві. Тоді Україну представляв посол у Німеччині Павло Клімкін, який тепер очолює МЗС.

У понеділок в Люксембурзі на засіданні Ради ЄС із закордонних справ Клімкін представить мирний план Порошенка з врегулювання ситуації на Сході країни.

Про участь Кучми у контактній групі раніше повідомляли джерела "Української правди" в Адміністрації президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування