Під час перемир'я звільнятимуть заручників і відновлять інфраструктуру – Парубій

Понеділок, 23 червня 2014, 22:46

Досягнення тимчасового перемир'я між українськими військовими та бойовиками "ЛНР" та "ДНР" дасть змогу звільнити заручників та відновити інфраструктуру постраждалих населених пунктів.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Парубій в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"(Після припинення вогню) ми будемо мати змогу в цей період визволити наших заручників, які опинилися в полоні. Поміж них і багато військовослужбовців, та найголовніше – мирних цивільних жителів", - сказав він.

Окрім того, за словами Парубія, під час перемир'я буде змога відновити інфраструктуру.

"Буквально в ці години за допомогою українських спеціалістів відновлено водопостачання у місті Слов'янськ", - повідомив він.

В свою чергу Донецька облдержадміністрація повідомила, що в понеділок запустили перший насосний агрегат (виробляє 0,5 млн. кубометрів води на добу) на першому підйомі каналу "Сіверський Донець – Донбас".

Згідно з інформацією, за дві доби увімкнуть другий насосний агрегат та буде запущена друга нитка, що виробляє до 1 млн. куб. води на добу.

Для подальшого підвищення продуктивності каналу та насосної станції необхідно виконати додаткову перемичку між другою і третьою нитками діаметром 1400 мм. Всі необхідні матеріали для виконання цих робіт є.

При цьому основною умовою для проведення ремонтних робіт на каналі, а також для забезпечення стабільного водопостачання Донецької області комунальники вважають припинення бойових дій в зоні розташування об'єктів каналу "Сіверський Донець – Донбас".

У понеділок у Донецькій обласній державній адміністрації відбулися багатосторонні переговори між представниками України, самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" та Російської Федерації.

У переговорах взяли участь посол РФ в Україні Михайло Зурабов, представник чинного голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, глава громадської організації "Український вибір" Віктор Медведчук, представник "ДНР" Олександр Бородай, лідер проросійського руху "Юго-Восток" Олег Царьов і представники "ЛНР".

Представники "ДНР" і "ЛНР" погодилися на відповідне припинення вогню до часу, зазначеного президентом України - 27 червня. 

Раніше уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко повідомляла, що представники терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка" не будуть допущені до "круглого столу" переговорів, ініційованого Порошенком.

Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури про взяття під варту низки представників терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР", в тому числі й Бородая.

Окрім того, раніше досудове розслідування встановило, що Царьов у період березня-квітня 2014 року умисно, відкрито, застосовуючи в тому числі засоби масової інформації, вчиняв публічні заклики до насильницької зміни влади і повалення конституційного ладу України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування