Гелетей: Через бойовиків може статися трагедія континентального масштабу

Понеділок, 28 липня 2014, 21:10

Міністр оборони Валерій Гелетей звернувся до представників проросійських сил, у "яких  ще залишилася краплина здорового глузду" у зв'язку із можливістю техногенної катастрофи у Горлівці.

Відповідна заява розміщена на його Facebook-сторінці.

"У зв’язку із небезпекою, яка утворилася у місті Горлівка, а саме, на підприємстві "Стірол" та навколо аміакопроводу, звертаємося до усіх, хто має хоч якийсь вплив на терористів, які методично створюють рукотворну катастрофу у серці Донеччини", - йдеться у тексті.

 "Як стало відомо раніше, група терористів замінувала згадане підприємство, чим також створила загрозу цілісності аміакопроводу Тольятті–Горлівка-Одеса. Таким чином, у разі здійснення цього цинічного плану, загроза усьому живому виникне не лише на прилеглих територіях, а й у найближчих районах, і має гарантований шанс перейти на територію Росії", - заявив Гелетей. 

"Аби уникнути трагедії континентального масштабу, звертаємося до всіх сил, у яких ще залишилася краплина здорового глузду і будь-який можливий вплив на ситуацію - негайно надати коридор для виходу на заміновані об’єкти інженерно-саперних підрозділів Збройних Сил України з метою їхнього розмінування, а відтак - уникнення глобальної техногенної катастрофи", - додав він.

Як відомо, терористи у Горлівці, де командування бойовиками перебрав на себе Ігор Бєзлєр (Бєс), висунули ультиматум, у разі порушення якого погрожують розстріляти заручників та підірвати хімічні заводи у регіоні

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування