Суд заборонив організації Ківалова обирати членів ВРЮ

Вівторок, 26 серпня 2014, 12:59

Личаківський районний суд міста Львова заборонив "Раді представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ", яку очолює екс-регіонал Сергій Ківалов, обирати членів Вищої ради юстиції.

Таке рішення, яке є в розпорядженні "Української правди", суд прийняв у справі за позовом члена ВРЮ Андрія Бойка.

 
 

Ухвала Личаківського райсуду заборонила організації Ківалова скликати з'їзд та обирати на ньому нових членів ВРЮ.

Як відомо, 11 квітня набув чинності закон про відновлення довіри до судової влади, який припинив повноваження всіх членів Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Саме ВРЮ уповноважена вносити подання про призначення суддів на посади або їх звільнення.

З 20 членів ВРЮ по 3 призначають Верховна Рада, Президент, з'їзд суддів, з'їзд адвокатів та з'їзд представників юридичних ВНЗ.

Всеукраїнська конференція працівників прокуратури призначає двох членів ВРЮ.

До 2006 року з'їзд представників юридичних ВНЗ та наукових установ для обрання членів ВРЮ скликало Міносвіти, але у 2009 році виникла "Рада представників…", яка всупереч позиції МОНу обрала членами ВРЮ Ківалова та Андрія Портнова.

У квітня 2014 року ця організація під керівництвом Ківалова намагалася знову провести з’їзд та обрати лояльних до себе членів конституційного органу.

Однак, в Одесі їй завадили активісти Євромайдану та Реанімаційного пакету реформ.

Натомість, 29 квітня МОН організувало свій З’їзд представників юридичних ВНЗ, але його заблокували рішенням Київського адмінсуду, який пов'язують з Ківаловим, що, фактично, давало йому змогу проводити свій з'їзд.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування