Тягнибок про закони Порошенка: "Оголошено капітуляцію у цій війні"

Вівторок, 16 вересня 2014, 14:54

Лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що ухваленням законів щодо особливого статусу частини Донбасу та амністії для сепаратистів – це, по суті, капітуляція України.

На брифінгу у Верховній Раді він сказав, що 16 вересня перетворилося на 16 січня, коли були ухвалені так звані "диктаторські" закони команди Януковича.

Тягнибок наголосив, що фракція "Свобода" не дала жодного голосу за ці два закони Петра Порошенка, його депутати витягнули картки з системи "Рада" і підняли їх догори, що зняли на відео.

"Дуже багато норм (законів) не відповідає інтересам української держави – починаючи зі створення так званої "народної міліції" серед терористів, продовжуючи тим, що дали право суддів і прокурорів на цих територіях призначати терористам за благословенням Києва, без їхнього відома прокурор там не буде призначений", - заявив лідер "Свободи".

Він нагадав, що "три роки буде тривати цей "особливий статус".

"Мовне питання – цим голосуванням перекреслено захист української мови. І взагалі там немає жодного слова про захист україномовного населення на цій окупованій території", - обурився лідер "Свободи".

"Чітко не визначені межі, по яких має проходити ця лінія. Там пише лишень "Донецька та Луганська область", не визначивши конкретних районів, конкретних населених пунктів", - сказав Тягнибок.

"І тепер ми з вами, українці, зі своєї кишені будемо фінансувати те, що відбувається зараз на сході України – відбудову цих територій. А вони будуть автономно собі діяти і ухвалювати свої рішення, як їм заманеться", - наголосив він.

Тягнибок також вважає, що місцеві вибори на Донбасі будуть сфальсифіковані.

"Оскільки немає норми про роззброєння терористів і виведення російських військ із цієї території, то ми собі уявляємо, що ці вибори будуть проходити точно так само, а може, ще й гірше, як відбувалися в Криму", - сказав він.

"Тому що ні одна українська політична сила, жоден член окружної виборчої комісії від державницьких українських політичних сил не зможе там працювати, оскільки в терористів буде залишатися зброя і гарантувати безпеку буде неможливо", - пояснив Тягнибок.

"І жоден кандидат від наших політичних сил не зможе балотуватися. Це значить, що після цих виборів бандити, терористи отримають повну легітимність. Це знову будуть вибори під дулами автомата", - наголосив він.

Тягнибок пояснив, що ухвалено "негативні законопроекти".

"Сьогодні оголошена капітуляція у цій війні. Досягнення миру можна було реалізувати тільки отриманням перемоги у цій війні, а не капітуляцією", - заявив він.

"Тим більше ніякої гарантії того, що російська сторона піде навіть на виконання цих умов і цих норма, в нас немає. Тут ідеться тільки про те, що Україна нібито виконала свою частину домовленостей, про які ми нічого особливо не знаємо", - сказав лідер "Свободи".

"Оце так зване перемир’я досягнуто дуже великою ціною, аж надто великою ціною для українців", - переконаний Тягнибок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News