"Регіонали" з партнерами з КПУ оскаржать закон про люстрацію у КС - ЗМІ

Неділя, 28 вересня 2014, 16:31

Керівництво Партії регіонів ухвалило рішення направити звернення до Конституційного суду щодо можливої ​​невідповідності Конституції України закону "Про очищення влади".

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерело в керівництві Партії регіонів.

За словами джерела, очікується, що рішення буде формалізовано на найближчому засіданні фракції ПР у понеділок, 29 вересня, після чого стартує збір підписів нардепів під зверненням до КС.

"Підписи зберемо швидко, плануємо зібрати до 100 підписів (при мінімально необхідних 45). Розраховуємо, що нашу ініціативу підтримають комуністи", - повідомило джерело.

Як відомо,  закон "Про очищення влади" передбачає люстрацію осіб, які посідали вищі посади у виконавчій і судовій владі в період президентства Віктора Януковича, силовиків, які керували територіальними органами МВС і СБУ під час Майдану, і інших дискредитували себе держслужбовців.

Закон не поширюватиметься на виборні посади, такі як депутати, уповноважений з прав людини, конституційні судді. Люстрації також не підлягає президент України (хоча на Януковича цей закон поширюється).

25 вересня спікер ВР Олександр Турчинов направив закон про люстрацію на підпис президенту Петру Порошенку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...