Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат: Обрання Савченко до ВР - не аргумент для Росії

Понеділок, 27 жовтня 2014, 08:45

Захист української льотчиці Надії Савченко, яку звинувачують у РФ в пособництві у вбивстві російських журналістів, вважає, що її обрання до Верховної Ради України не надто позначиться на її кримінальному переслідуванні в Росії.

Про це заявив російському "Інтерфаксу" в понеділок адвокат українки Марк Фейгін.

"Безпосередньо її обрання до Верховної Ради, де вона посяде своє місце після звільнення, не надто позначиться на долі Надії Савченко. Попри поки що наявну в Україні депутатську недоторканість, Росія не зобов'язана дотримуватися її, оскільки вона громадянка іншої країни", - сказав Фейгін.

На його думку, можливе обрання Савченко до складу делегації від України в ПАРЄ може вплинути на її долю.

"Її як депутата Верховної Ради, про що раніше заявила Юлія Тимошенко, буде делеговано до ПАРЄ від України. Якщо це станеться, то однією з умов повернення права голосу російській делегації, що планує повернутися до ПАРЄ в січні, буде звільнення Надії Вікторівни Савченко", - вважає адвокат.

За його словами, "невинуватість Савченко і політична мотивованість її кримінального переслідування - основа для стурбованості ПАРЄ".

Він вважає, що розв’язання питання про долю Савченко наразі лежить у суто політичній площині.

Басманний суд Москви у понеділок розгляне питання про продовження терміну арешту української льотчиці, яка зараз знаходиться на примусовій психіатричній експертизі.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування