Прокуратура РФ: Загибель псковських десантників - державна таємниця

Понеділок, 10 листопада 2014, 13:49

Головна військова прокуратура Російської Федерації заявила, що інформація про загибель псковських десантників не підлягає розголошенню, оскільки є державною таємницею.

Про це йдеться в офіційній відповіді Головної військової прокуратури на запит депутата Псковсьих обласних зборів Льва Шлосберга.

Він опублікував його у своєму блозі на "Эхо Москвы".

"Сьогодні у Псковські обласні Збори депутатів прийшла відповідь на мій запит про загиблих у липні-вересні 2014 року 12 військовослужбовців Російської Армії, котрі до моменту смерті були військовослужбовцями військових частин, постійно дислокованих на території Псковської області (76-а десантно-штурмова дивізія і 2-а бригада спеціального призначення ГРУ Генштабу МО РФ) ", - написав депутат.

У відповіді сказано, що обставини смерті кожного з десантників установлено та перевіряються згідно з кримінально-процесуальном законом.

У прокуратурі зазначили, що вже проведено судово-медичні екпертизи.

Також там заявили, що навчання проводяться відповідно до наказів військових посадових осіб.

"Інформація про ці заходи і події, що сталися, виходячи з інтересів Російської Федерації розголошенню не підлягає", - заначили там, заявивши, що ці дані є державною таємницею.

Шлосберг опублікував відповідь прокуратури 

Як повідомлялося, у другій половині серпня в бою під Луганськом українські військові захопили російську БМД з документами Псковської повітряно-десантної дивізії. Про долю екіпажу тоді нічого не повідомлялося.

Пізніше ЗМІ повідомили про загибель 12 псковських десантників. Їхні похорони відбулися 25 серпня.

У серпні Льва Шлосберга, який займається розслідуванням загибелі псковських десантників, побили.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування