Суд призупинив розгляд позову про заборону КПУ

Середа, 5 листопада 2014, 17:26

Окружний адміністративний суд Києва призупинив розгляд позову мінюсту про заборону діяльності Комуністичної партії України.

Таким чином суддя Валерій Кузьменко частково задовольнив клопотання адвоката КПУ Євгена Герасименка, передає Інтерфакс-Україна.

"Цю справу зупинено на час, доки розглядаються справи, в яких ми оскаржуємо повноваження Міністерства юстиції і Держреєстру", - сказав Герасименко.

Адвокат нагадав, що КПУ подала позови до Вищого адмінсуду, а також до Окружного адміністративного суду.

За словами адвоката, процес зупинено, йогог буде поновлено, коли позови Компартії будуть розглянуті в судових інстанціях.

Адвокат зазначив, що наразі діє два положення про Мін'юст (старе - затверджене указом президента України і нове - постанова Кабміну, прийнята після зміни Конституції).

Як повідомлялося, Міністерство юстиції звернулося до Окружного адміністративного суду Києва про заборону діяльності КПУ.

У липні голова Державної реєстраційної служби України Ганна Онищенко повідомила, що стосовно членів Компартії України відкрито 308 кримінальних проваджень.

Вона зазначила, що існують докази того, що керівництво партії відкрито підтримувало анексію Криму Російською Федерацією, створення самопроголошених Донецькій і Луганській "народних республік" і фінансувало діючі на Донбасі незаконні збройні формування.

4 вересня Окружний адмінсуд Києва знову переніс на невизначений час розгляд позову Мін'юсту і Держреєстру про заборону діяльності КПУ.

5 вересня міністр юстиції Петренко допустив, що Мін'юст ініціюватиме відвід складу Окружного адміністративного суду Києва, який розглядає позов про заборону діяльності Компартії України з огляду на те, що КПУ намагається затягувати слухання справи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування