Яценюк: гроші потрібні "на вчора". Єврокомісія: дамо лише після реформ

Понеділок, 15 грудня 2014, 21:28

Підсумкова спільна прес-конференція прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та представників керівництва ЄС продемонструвала розбіжність у поглядах на потреби України у наданні невідкладної фінансової допомоги.

Про це повідомляє з Брюсселю кореспондент Європейської правди.

"Фінансова допомога нам потрібна "на вчора". Ми зробили все можливе. Але ми не можемо впоратися з ситуацією лише фіскальними інструментами", - заявив Яценюк.

"Для всіх змін (для реформування) Україні потрібний приплив грошей. І ці гроші – в пакеті фінансової допомоги. Тому ми очікуємо, що в рамках нашої програми реформ ми отримаємо їх", - додав прем’єр.

Комісар ЄС з питань розширення та політики сусідства Йоганес Ган, зі свого боку, заявив, що виділення фінансової допомоги Києву можливе лише за результатами оцінювання якості проведених реформ.

"Ми готові і хочемо надати Україні безпрецедентний рівень фінансової підтримки, але мені видається зрозумілим, що умовою такої підтримки є проведення реформ, адже без них Україна не зможе  вийти на стійкий розвиток", -- вважає комісар.

Також політики розійшлися у тому, який статус повинна мати конференція для виділення допомоги Україні. Яценюк згадав, що вона має бути не лише інвестиційною, але й донорською – тобто такою, що спрямована на надання допомоги, яку не потрібно повертати.

Ган додав, що про назву "донорська конференція" потрібно забути, бо наразі йдеться саме про інвестиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...