Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Калетнік тричі передарував квартиру родичам, щоб залишити її "в сім'ї"

П'ятниця, 19 грудня 2014, 13:42

Родина колишніх депутатів Калетніків протягом 2013-2014 років через своїх родичів тричі передарувала елітну квартиру в центрі Києва, щоб лишити у власності родини.

Про це повідомляють журналісти програми Схеми на Радіо Свобода "Схеми".

Квартира у будинку по Володимирській, де свого часу отримали від держави нерухомість і Віктор Пшонка, і Віктор Янукович, досі перебуває у власності родини Калетніків, попри їхнє твердження, що депутатську квартиру вони продали.

Раніше Схеми повідомляли, що екс-голова митниці Ігор Калєтнік задекларував 70 мільйонів гривень "подарунків" за 2013 рік,  через що прокуратура порушила провадження по статті "незаконне збагачення".

Його батько, екс-нардеп-регіонал Григорій Калєтнік відреагував на сюжет та написав в редакцію, що це він торік подарував свою депутатську квартиру сину -  Ігорю Калєтніку, яку той згодом нібито продав, через що вартість квартири двічі вніс в розділ "подарунки та призи" у декларації

"В 2013-му я її подарував, оскільки вже як би чотири внуки, в нього четверо дітей, в Ігоря. Каже: "Давай подарок!". Я подарував. А він достроїв якраз будинок. Каже: "Тато, я продам її". Кажу: "Продавай!". Він її продав", – таку версію розповів журналістам екс-регіонал Григорій Калєтнік.

 

Утім, як вдалося з’ясувати журналістам програми "Схеми", насправді Ігор Калєтнік не продавав елітні депутатські квадратні метри, отримані від батька, а просто передарував їх декілька разів родичам, залишивши в родині.

Так, у 2013 році він подарував квартиру своїй родичці -  Ганні Чернезі з містечка Гайсин, що на Вінничині.

Чернега подарувала квартиру Миколі Харченку. Син Миколи – Віталій Харченко – чоловік Олени Харченко, в дівоцтві Калетнік. Саме на донці Григорія Калетніка, тобто рідній сестрі Ігоря, який зараз у розшуку - замикається коло власності депутатської квартири, яка протягом року змінила чотирьох власників, але зрештою залишилась в родині.

Оскільки всі операції з квартирою оформлені як акти дарування, то версія Калетніків про занесення виручки від продажу в розділ "подарунки" в декларації не підтверджується, роблять висновок журналісти.

Отже, походження "подарунків" на ще близько 50 мільйонів гривень екс-голові Державної митної служби Ігорю Калєтнику досі залишається невідомим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування