Турчинов: Російська армія може піти у наступ

Четвер, 15 січня 2015, 10:42

Росія може розпочати повномасштабну війну проти України.

Про це під час виступу у Верховній Раді заявив секретар Раднацбезу Олександр Турчинов.

За його словами, є кілька сценаріїв розвитку ситуації на сході України.

Зокрема, Турчинов не виключив повномасштабний наступ російської армії на територію України.

"Можливі два основні сценарії. Перший - відновлення ворогом широкомасштабних військових дій і настання за активної участі збройних сил Російської Федерації, наслідком чого може стати повномасштабна континентальна війна", - заявив Турчинов.

Інший сценарій, як зазначив Турчинов, полягатиме у намаганні Росії активізувати  терористичну діяльність на території України та перетворити протистояння на затяжний конфлікт.

"Російська агресія триває", - заявив Турчинов.

Він повідомив, що за минулу добу в зоні АТО бойовики здійснили рекордну з початку року кількість обстрілів позицій українських військових - їх обстріляли 129 разів, унаслідок чого загинули 2 військових, 4 поранено.

"Російські терористичні угрупування зухвало демонструють повне ігнорування домовленостей щодо припинення вогню. Вони вбивають не тільки військових", - зазначив Турчинов, нагадавши про трагедію під Волновахою. 

Секретар РНБО наголосив, що на окупованій частині Донбасу знаходиться 36 тисяч терористів, серед них 8 тисяч військових регулярної армії РФ. У їхньому розпорядженні 542 танки, до 990 бойових бронемашин, артилерійських систем 694 одиниці, реактивних комплексів "Точка-"У - 4 одиниці, зенітно-ракетних комплексів – до 57 одиниць. 

Він також заявив, що уздовж кордону з Україною перебуває у повній бойовій близько 52 тис. російський військових зі значним наступальним потенціалом, понад 300 танків, більше 1800 бойових броньованих машин, до 360 бойових літаків і ударних вертольотів. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування