Турчинов розповів, що просив Медведчука передати Путіну

П'ятниця, 21 травня 2021, 15:43
Турчинов розповів, що просив Медведчука передати Путіну
Фото пресслужби

Екссекретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що жодних переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним та бойовиками не вів і що голову політради "ОПЗЖ" Віктора Медведчука на такі переговори не вповноважував.

Джерело: пресслужба Турчинова

Пряма мова: "Навесні 2014 року у мене була зустріч з Віктором Медведчуком, якого привів до мене народний депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич.

Під час цієї зустрічі Медведчук повідомив мені, що Кремль вважає легітимним президентом виключно Віктора Януковича, не визнає мене керівником країни і не буде вести зі мною переговорів, тому що вважає очільником хунти, що захопила владу насильницьким шляхом, але він може передати будь-яку інформацію Путіну від мене.

На що я сказав пану Медведчуку, щоб той передав Путіну, щоб Росія негайно звільнила Крим і припинила агресію проти України".

Деталі: Турчинов додав, що тоді Медведчук перепитав: "А серйозно?", а він сказав, що "це серйозно і інших пропозицій для Кремля немає".

Колишній секретар РНБО додав, що на початку військового конфлікту у нього, як у голови Верховної Ради було 2 розмови тільки з одним представником російського керівництва – головою Держдуми Наришкіним – 28 лютого та 1 березня.

Турчинов наголосив, що під час цих телефонних розмов "вимагав припинити російську військову агресію проти України".

Передісторія:

  • Раніше голова політради "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук, підозрюваний у держзраді, розповів, що вів переговори з бойовиками ОРДЛО, бо його на це вповноважили спершу в.о. президента Олександр Турчинов, а пізніше п’ятий президент Петро Порошенко.
  • 11 травня народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку оголосили про підозру. Їм інкримінують вчинення державної зради та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму (ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 15 і ч. 1 ст. 438 ККУ).
  • В СБУ наголосили, що мають "аргументовані докази протиправної діяльності та співпраці даних осіб з країною-агресором". Досудове розслідування триває.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News