Меркель пояснила Яценюку, коли можуть зняти санкції з Росії

Четвер, 8 січня 2015, 15:29

Канцлер Німеччини Ангела Меркель пояснила, що частину санкцій, яка не стосується Криму, з Росії можуть зняти тільки після виконання Мінських угод.

Про це вона заявила після зустрічі з українськими урядовцями на чолі з Арсенієм Яценюком у Берліні, повідомляє Reuters.

Меркель розповіла, що у неї мало очікувань щодо "кримського" пакету санкцій, бо для цього Росія мусила б відмовитись від півострова і повернути його Україні.

"У мене мало надій на цьому фронті", - сказала Меркель.

Меркель похвалила Яценюка. Фото: Урядовий портал

"Інші санкції були введені у відповідь на втручання (Росії – ред.) на Схід України. Шляхом до скасування цих санкцій є виконання всіх Мінських угод. Усі мінські домовленості мають бути реалізовані, перш ніж ми зможемо говорити про зняття цих санкцій", - додала канцлера.

Меркель також сказала, що Яценюк представив переконливе обґрунтування для своїх реформаторських планів.

"Це амбіційно, це рішуче і, думаю, це був величезний успіх, прийняти державний бюджет ще перед Різдвом", - цитує Меркель DW.

Вона також повідомила, що найближчими днями стане зрозуміло, чи відбудеться зустріч на найвищому рівні у "нормандському форматі", яку раніше президент Петро Порошенко анонсував на 15 січня в Астані.

З Яценюком також приїхали міністр фінансів Наталія Яресько, глава Мінекономіки Айварас Абромавичус, МЗС – Павло Клімкін та голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв, повідомляє "Урядовий портал".

Як відомо, підписаний 5 вересня Мінський меморандум передбачає відведення важкого озброєння, повернення повного контролю над українсько-російським кордоном, виведення військ та воєнізованих формань з території України тощо.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування