Путін застряг у радянському минулому - Обама

Середа, 11 лютого 2015, 08:52

Президент Росії Володимир Путін дивиться на проблеми крізь призму "холодної війни" і тому підтримує старий радянський стиль агресії.

Про це сказав президент США Барак Обама в інтерв’ю Buzzfeed.

"Він стоїть однією ногою в радянському минулому. Він наслідує КДБ. Це той досвід, який визначив його подальшу кар'єру", - сказав Обама.

За словами президента США, Путін дивиться на проблеми крізь призму "холодної війни", і через це він  втратив можливості диверсифікувати економіку Росії, зміцнити відносини з сусідами і показати щось інше, ніж старий радянський стиль агресії.

Обама додав, що як і раніше сподівається на мирне вирішення конфлікту в Україні.

"Я як і раніше очікую від Росії дипломатичних пропозицій з врегулювання ситуації, яку вона спричинила в Україні. Я думаю, вони змогли по поличках і продовжують працювати з нами на таких питаннях, як ядерна програма Ірану, "

Президент США додав, що слабка економіка Росії являє собою серйозну загрозу для обох країн.

"Це погано для Росії, і, з плином часу, це буде погано для Сполучених Штатів, тому що, якщо у Росії справи ідуть погано, то вона повертається до старих експансіоністських ідей, яким уже не місце в 21-му столітті", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше Обама заявив, що Вашингтон ще не ухвалив рішення про постачання чи не постачання летальної зброї в Україну.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News