Російська пропаганда "вішає" стрілянину бойовиків після перемир'я на бійців Яроша

Неділя, 15 лютого 2015, 11:05

Вранці 15 лютого російські прокремлівські ЗМІ, у т. ч. РІА Новости, ТАСС, LifeNews, канал Міноборони РФ "Звезда" та інші, активно повідомляли про те, що батальйони "Правого сектора" атакують Дебальцеве.

Рупори Кремля навіть намалювали скріншот нібито сайту Нацгвардії України з повідомленням Яроша про атаку, повідомляє "НВ".

"Фейк видає і те, що Правий сектор воює на Сході як Добровольчий Український Корпус (ДУК) і не підпорядковується ані Нацгвардії, ані Міноборони. Сам Ярош, як нардеп, вважає за краще робити заяви у своєму Facebook, і офіційні сайти силовиків його не цитують", - зазначає ЗМІ.

Разом з тим  пошук Google видає кеш-сторінки з таким повідомленням, але на самому сайті НГУ такої інформації немає. Можливо, йдеться  про хакерську атаку.

 
 
 
 
 

Наразі сам Ярош перебуває у лікарні з пораненням, яке отримав у зоні АТО і обмежений у русі. 

Заяви російських ЗМІ 15 лютого певно є логічним продовженням озвученого раніше сценарію бойовиків, які "прогнозували" зрив мінських угод через те, що сили АТО "спробують вирватися з Дебальцевського котла".

Як відомо, 14 лютого лідер "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що його бойовики не будуть припиняти вогонь в районі Дебальцевого. Також він припустив, що сили АТО спробують з боєм "вийти з Дебальцевого" після режиму припинення вогню. 

Зазначимо, російські пропагандисти не вперше використовують Яроша для інформаційних атак: аналогічна ситуація трапилася у травні 2014 року, коли кремлівське ТВ раніше українського ЦВК показало попередні результати виборів президента.

"НВ"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...