Адвокати Савченко подали в Європейський суд заяву

Понеділок, 9 лютого 2015, 09:01

Адвокати Надії Савченко подали заяву в Європейський суд із прав людини із проханням терміново прийняти "попередні заходи" для розгляду її справи.

Відповідний документ, датований 9 лютого 2015 року, адвокат Марк Фейгін опублікував у Facebook.

У заяві наголошується, що є загрози здоров’ю і життю українки Савченко, ув’язненої в російському СІЗО.

Адвокат Савченко просить Європейський суд із прав людини вплинути на Росію

Заява стосується Правила 39 Регламенту ЄСПЛ, яке мовить, зокрема:

"На прохання сторони у справі чи будь-якої іншої зацікавленої особи, або зі своєї ініціативи Палата чи, у відповідних випадках, її голова може вказати сторонам на попередні заходи, які, на думку Палати, слід вжити в інтересах сторін чи належного здійснення розслідування, що проводиться".

Повідомлення про такі заходи направляється Комітету міністрів.

"Палата може запросити у сторін інформацію з будь-якого питання, пов'язаного з виконанням будь-якого зазначеного попереднього заходу", - йдеться в цьому пункті Регламенту.

Попередні заходи застосовуються Судом відносно відповідача – Високої Договірної Сторони – і означають, що вона має утриматися від дії, яка могла б завдати шкоди розгляду в Суді скарги заявника.

Як відомо, Савченко станом на 9 лютого голодує 59-й день на знак протесту проти незаконного ув’язнення в Росії. Через це вона може померти. Савченко відмовляється припинити голодування і заявляє про готовність піти з життя.

Днями стало відомо, що 26 січня Слідчий комітет РФ відмовив у задоволенні клопотання захисту Надії Савченко про припинення кримінального переслідування українки. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...