Яценюк: до кінця року маємо завершити бюджетну децентралізацію

Четвер, 12 березня 2015, 10:46

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що до кінця 2015 року уряд повинен забезпечити завершення бюджетної децентралізації.

Про це сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у четвер у Києві під час звіту діяльності уряду за 100 днів.

"Ми до кінця року повинні зробити кілька речей: перше завершити бюджетну децентралізацію…, друге - енергоефективність та утеплення будинків і третє - заміна газових котлів на будь-які інші енергоефективні котли, під що уряд виділяє кошти", - сказав Яценюк.

У свою чергу віце-прем'єр міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко у своєму звіті зазначив, що "зусилля уряду направлені на те, щоб українці могли менше витрачати коштів із сімейного бюджету на споживання природного газу".

"Ми розробили додатковий інструмент, який вже працює, і я всіх українців запрошую ним скористатися: це компенсація 20% на придбання негазових котлів", - сказав Зубко.

За його словами, наразі в уряді ще готується постанова про 30% компенсації на утеплення індивідуальних будинків та 40% на утеплення багатоповерхових будинків. Уряд виділив на це 350 мільйонів гривень.

"Ми очікуємо додаткове залучення з приватного сектора на ці гроші 1.3 мільярда, а це додаткове створення робочих місць, підтримка малого і середнього бізнесу, випуск будівельних матеріалів і т.п..", - додав міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування