Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські лікарі прилетять до Савченко у п'ятницю - адвокат

Четвер, 12 березня 2015, 17:11

До української депутата Надії Савченко, яку утримують в СІЗО в Росії, допустять українських лікарів.

Про це повідомив один з її адвокатів Ілля Новіков, пише Радіо Свобода.

"Найголовніша новина, яку ми отримали, це те, що російська сторона дала добро на приїзд до Москви делегації лікарів з Києва. Ми чекаємо, що це станеться в один з найближчих днів", - заявив він.

"Нам повідомляють, коли саме це буде, але є інформація про те, що консульство України в Москві отримало підтвердження того, що така зустріч відбудеться в дуже короткі терміни", - додав адвокат.

За словами Новікова, у Надії Савченко загострення панкреатиту і їй зараз вкрай потрібно кваліфіковане обстеження фахівців.

Пізніше адвокат повідомив, що у п'ятницю, 13 березня, українські лікарі прибудуть в Москву.

"Російська сторона погодила візит до Надії Савченко українських медиків. Завтра вранці вони прилітають до Москви разом з Вірою Савченко. Надія відчуває себе бадьоро, незважаючи на біль в животі. Лікарі СІЗО вчора сказали їй, що це панкреатит", - написав він на Facebook.

"Я забрав у неї першу частину рукопису книги про армію, Ірак, Майдан, полон і в'язницю. Вісім місяців умовляв її почати писати", - додав Новіков.

Як відомо, Савченко погрожувала поновити голодування, якщо до неї не допустять українських лікарів.

У середу інший адвокат Савченко Марк Фейгін заявляв, що російська влада не допускає українських лікарів до Савченко через побоювання, що вони можуть дати підставу для її звільнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...