В Росії затримали екс-нардепа Шепелєва

П'ятниця, 20 березня 2015, 15:44

У четвер ввечері в підмосковному селищі Горки в ресторані "Вітерець" співробітниками ФСБ РФ і кримінального розшуку МВС РФ був затриманий депутат ВР України 5,6 скликань Олександр Шепелєв, який переховується від українського правосуддя після втечі з Київського СІЗО.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав український журналіст Артем Шевченко.

За його словами, разом з ним був затриманий його двоюрідний брат на прізвище Панченко, який був за кермом автомобіля при вивезенні втікача влітку 2014 року з території лікарні швидкої допомоги в Києві, де Шепелєв симулював хворобу.

"Конвоїр Бондаренко, який допоміг втекти Шепелеву, поки що перебуває в розшуку Інтерполу і не затриманий. Зараз вирішується питання про обрання санкції про запобіжний захід - екстрадиційний арешт", - повідомив журналіст.

"Шепелев переховувався від правосуддя в підмосковному закритому госпіталі за сприяння відомого російського бізнесмена вірменської національності, президента одного з баскетбольних клубів РФ. Затримання відбулося на підставі міжнародного ордера Інтерполу та запиту правоохоронних органів України", - написав Шевченко.

Він також додав, що Шепелєв, як безпосередній учасник процесу, багато знає про історію приватизації Криворізького залізорудного комбінату, який виявився предметом великої олігархічної війни Пінчук vs Коломойський в суді Лондона і в Україні.

Як відомо, Шепелєв в ніч на 6 липня 2014 року втік разом з конвоїром з лікарні швидкої допомоги, де перебував на лікуванні після екстрадиції та утримувався під вартою.

Справу проти екс-нардепа було порушено в 2012 року. Шепелєва звинувачували в причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму більше 220 млн грн за часів прем'єрства Юлії Тимошенко, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борулько в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315 300 000 грн у березні-травні 2009 року.

Шепелев категорично заперечував звинувачення на свою адресу.

Згодом МВС України повідомило, що Шепелєв знаходиться в міжнародному розшуку за підозрою в замаху на вбивство і розкраданні коштів.  

Окрім того екс-депутат фігурував у справах щодо вбивства глави наглядової ради "АвтоКразБанку" Сергія Кириченка у січні 2003 року та щодо замаху на життя колишнього акціонера "Родовіда" Сергія Дядечка.

Шепелев двічі обирався до парламенту за списками БЮТ, але в 2010 році був виключений з фракції і перейшов у фракцію Партії регіонів, звідки все ж згодом вийшов.  На парламентських виборах 2012 року балотувався по мажоритарному округу № 13 (Вінницька обл.) Як самовисуванець, однак посів лише 7-е місце.

Наприкінці березня 2014 року Шевченківський райсуд Києва обрав для Шепелєва запобіжний захід у вигляді двомісячного арешту.

Більше про Олександра Шепєлєва можна прочитати тут і тут

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News