Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддя Царевич заявила, що від неї вимагали взяти під варту Єфремова

Середа, 4 березня 2015, 07:18

Суддя Оксана Царевич заявила, що днями від неї вимагали взяти під варту колишнього депутата-"регіонала" Олександра Єфремова.

Хто і як – вона готова розповісти лише послу Сполучених Штатів Америки, повідомляє ТСН.

"Не ображайтеся, будь ласка. Я тепер уже хвилююся за своє життя й здоров'я, тому я не буду розповідати, хто конкретно", - пояснила Царевич.

До цього, за її словами, вона ніякого тиску ніколи не відчувала.

Як відомо, Царевич входила до колегії суддів у першій справі екс-міністра МВС Юрія Луценка і приймала рішення про його тримання під вартою до винесення вироку, цей запобіжний захід Європейський суд з прав людини згодом визнав незаконним.

16 лютого суддя Печерського райсуду Києва Олеся Батрин обрала Єфремову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але за нього внесли заставу.

А в другій справі суддя Царевич відмовилася арештовувати Єфремова, посилаючись, зокрема, на рішення ЄСПЛ у справі "Луценко проти України" і справі "Ходорковський проти РФ".

Нещодавно генпрокурор Віктор Шокін ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення трьох одіозних суддів із займаних посад, а голова Верховного суду Ярослав Романюк дав згоду на арешт трьох суддів, які вели гучні справи за часів режиму Віктора Януковича, – зокрема, й Царевич.

Після втечі екс-президента Віктора Януковича з України втекли й одіозна глава Печерського райсуду Києва Інна Отрош, і суддя Юлії Тимошенко Родіон Кіреєв.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...