Адвокат: Савченко запихали якоюсь хімією

Середа, 4 березня 2015, 10:59

Українську льотчицю Надію Савченко примушували приймати невідомі ліки.

Про це повідомив її адвокат Ілля Новиков в інтерв'ю "Новой газете".

"Зате на сьогоднішній день у нас, адвокатів, є інформація від самої Надії. Як вона мені розповіла в понеділок, на минулих вихідних її напихали якоюсь хімією. Що це за ліки - ні вона, ні я не знаємо", - заявив він .

"Ми не раз просили повідомляти про те, чим її лікують. Однак не повідомляють. Після прийому цієї хімії вона протягом усього наступного дня в понеділок рвала жовчю. У неї проблеми з жовчним міхуром, про що не раз говорилося навіть медиками ... Намітилися проблеми з нирками. Інше - при цьому відчуває вона себе відносно непогано. Принаймні, може прямо сидіти і стояти", - сказав адвокат.

Новиков також розповів, що 10 лютого Савченко образив конвоїр, він змушував її говорити російською і назвав українську мову "чурбанською". Савченко пізніше упізнала цього конвоїра на фотографії в журналі The New Times, який їй випадково приніс почитати Новиков.

"Вона його гортала і натрапила на фотографію, на якій Іллю Горячева, фігуранта "справи БОРНА", ведуть по коридору суду. Серед конвоїрів вона побачила того, хто безпосередньо образив її 10 лютого в конвойному приміщенні Басманного суду (за словами Савченко, цей конвоїр сказав їй: "Говори російською! Ми вашої чурбанської не розуміємо", - повідомив адвокат.

За його словами, конвойні також відмовилися дати їй води. На такі дії було подано скаргу.

При цьому Новиков висловив думку, що Слідчий комітет не знає, що робити з Савченко.

"У СК не раді, що зв'язалися з цією історією, і не знають, як з неї виплутатися. Такий напівзахід, як зміна запобіжного заходу, їм нічого не дає. Виходить, їм потрібно буде визнати помилку і повністю припинити справу. А вони на це не готові. Вони взагалі дуже не люблять визнавати помилки. Або їм доведеться вдавати, що все може тривати нескінченно довго, як воно відбувається зараз ", - сказав він.

"Тому ніякої окремої мотивації, логіки за цим просто не варто. Це один із проявів такої безустальной глухоти. І десятки тисяч людей, не одна Надія, сидять в атмосфері цієї глухоти", - заявив він.

Як повідомлялося, Савченко голодує вже 82 дні, протестуючи проти її незаконного змісту російською владою у в'язниці.

Нагадаємо, українську льотчицю викрали на території України і вивезли до РФ.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування