У Путіна поки не бачили листа Порошенка про Савченко

Середа, 4 березня 2015, 16:14

У Кремлі поки не отримували листа президента України Петра Порошенка із проханням звільнити Надію Савченко.

Про це журналістам повідомив прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"Якщо по дипломатичних каналах (воно було направлене), то, напевно, воно буде отримано", - припустив він, додавши, що поки не може нічого сказати із цього приводу.

При цьому Пєсков у черговий раз підкреслив, що до завершення слідчих дій "безумовно, про щось говорити дуже важко".

"Крім того, вона ж підозрюється в причетності до трагічної загибелі наших журналістів, тому, природно, виконуються слідчі дії", - додав він.

Водночас заступник глави Адміністрації президента України Валерій Чалий в коментарі "Українській правді" повідомив, що лист Порошенка отриманий.

"Стосовно надходження листа, то, за нашою інформацією, сьогодні зранку цей лист було отримано в АП РФ. Про що у нас є підтвердження. Можливо, пан Пєсков про це не знав, тому що лист надійшов за процедурами, які існують в Кремлі, в головне управління зовнішньої політики. Але у нас вже є інформація, що цей лист на розгляді. І ми відповідно максимально прискорили надходження цього листа ще й дипломатичними каналами", - заявив він.

Чалий додав, що, крім іншого, в листі вказується необхідність допуску лікарів до Савченко. "І Українська сторона може направити професійних лікарів, які, до речі, запропоновані МОЗ, щойно це буде можливо", - додав він.

Раніше Порошенко повідомив, що направив листа Путіну із проханням звільнити громадянку України, і народного депутата Надію Савченко, яка потрапила в полон до бойовиків, а потім була незаконно вивезена російськими спецслужбами в Росію, де поміщена за ґрати.

Савченко оголосила голодування проти незаконного взяття під варту й голодує вже 82 дні.

Крім того, захист неодноразово наводив докази її непричетності до вбивства російських журналістів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування