"ДНР" згодна на "найширшу автономію" у складі України

Вівторок, 12 травня 2015, 00:14

Самопроголошена "Донецька народна республіка" згодна на найширшу автономію без шкоди її інтересам.

Про це в понеділок журналістам повідомив так званий "віце-спікер народної ради ДНР" Денис Пушілін, передають РИА Новости.

"Ми згодні на найширшу автономію без шкоди нашим інтересам", - заявив він.

При цьому бойовики "ДНР" пропонують внести статтю в конституцію про те, щоб інші регіони України мали право на самовизначення.

"Якщо Київ і далі порушуватиме Мінські угоди, "ДНР" буде рухатися в бік повної незалежності республіки. Ми пропонуємо внести статтю в конституцію про те, щоб інші регіони України мали право на самовизначення", -. Відзначив Пушілін.

Він також заявив, що "ДНР" готова до проведення місцевих виборів.

При цьому Пушілін додав, що Київ "поки не виходить на консультації з нами з приводу зміни до конституції, що прописано в Мінських угодах".

Крім того, він підкреслив, що широка автономія у складі України не скасовує існування самопроголошених "Донецької та Луганської народних республік".

"Зараз все залежить від того, чи будуть виконуватися Мінські угоди чи ні, і зараз говорити про склад України - це ріже слух. Широка автономія не скасовує "ДНР" і "ЛНР", тільки лише правова підстава документів і відправлення вантажів", - сказав Пушілін.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування