"Торнадо" інтенсивно консультують депутати Радикальної партії - Матіос

Четвер, 18 червня 2015, 16:46

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що розформована Міністром внутрішніх справ рота "Торнадо" отримує консультації від депутатів Радикальної партії Ляшка.

Про це Матіос заявив "Українській правді", коментуючи ситуацію з ротою, яка зі зброєю зачинилася  на базі в Луганській області і погрожує зброєю.

"Хочу наголосити, що інтенсивно консультують нинішнє керівництво цієї роти"Торнадо" народні депутати з Радикальної партії", - заявив він.

"Такі консультації і такі сприяння і поради, якщо ми це підтвердимо ще і слідчим шляхом… потрібно буде давати процесуальну оцінку діям таких депутатів, оскільки стаття надзвичайно важка – створення і діяльність злочинної організації. Там покарання від 12 до 15 років", - наголосив Матіос.

На уточнююче питання, про яких саме депутатів йдеться, Матіос зазначив:

"Інтенсивні перемовини з керівництвом  роти протягом останніх двох днів відбувається народним депутатом Мосійчуком (Ігор Мосійчук, депутат від Партії Ляшка). Скажу одне прізвище. Інші також посильно стараються набути політичних або інших дивідендів від такої трагічної ситуації, коли працівники міліції вчиняють важкі злочини", - додав Матіос.

Як відомо, раніше військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що представники батальйону "Торнадо" знущалися над затриманими особами, облаштувавши катівню у підвалі школи у Лисичанську (Луганська область).

За словами Матіоса, слідство має докази, що "за безпосередньої присутності командира роти (Руслана) Онищенка під погрозами вбивства було згвалтовано одного затриманого".

Повідомлялося, що "Торнадо" відмовляється скласти зброю і дозволити обшуки.

МВС поінформувала, що Онищенка та ще 7 осіб із чинних і колишніх працівників міліції затримано, для 5 із них, включно з командиром "Торнадо", суди обрали утримання під вартою як запобіжний захід.

У свою чергу, виконувач обов’язків командира "Торнадо" на прізвисько Мисливець пов’язав арешт її командира з тим, що бійці роти міліції особливого призначення затримують потяги з контрабандою на чи з окупованої частини Донбасу.

У середу ввечері рота "Торнадо" відмовилась пускати на базу слідчо-оперативну групу для проведення обшуків, погрожуючи зброєю.

У четвер міністр внутрішніх справ оголосив про розформування роти. Однак бійці "Торнадо" за ніч укріпилися і досі нікого не пускають.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
10:31
Каллас у двадцяту річницю вступу країни у НАТО закликала підтримати членство України
Усі новини...