Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Торнадівці" згодні на розформування, але висунули свої умови

П'ятниця, 19 червня 2015, 00:57

В.о. командира роти "Торнадо" Микола Цукур розповів, на яких умовах його бійці готові співпрацювати зі слідством.

Про це він повідомив в інтерв'ю Еспресо.TV.

"Арсен Аваков підписав наказ про наше розформування. Ми його накази будемо виконувати чітко і беззаперечно", - заявив Цукур.

За його словами, "гоніння на роту "Торнадо" почалися з квітня.

Також "торнадовець" прокоментував заяву головного військового прокурора Анатолія Матіоса з приводу "забарикадування бази".

"Ми не забарикадувалися, це наша штатна діяльність. У нас воєнізований підрозділ, тому у нас цілодобово веде службу озброєний пост. Патруль постійно патрулює територію. Всі наші списки у сепаратистів – ми "розстрільні", тому ми дотримуємося заходів безпеки. Якщо до нас буде хтось проникати зі зброєю, це буде неправильно", - зазначив він.

Цукур підкреслив, що "торнадівці" готові співпрацювати зі слідством, але на "чесних умовах".

"І ми виконуємо накази міністра, готові йти на діалог, розмовляти, але тільки не обманом, а саме з конкретною розмовою", - заявив він.

За його словами, кількох бійців роти викрали.

"Мені ж подзвонила мати одного з бійців, сказала, що сина вкрали і везуть в бік Харкова. Я подзвонив Матіосу, каже, що потім розберемося. Тому я йому сказав, що поки не розберемося, я не знаю, що вони хочуть робити на базі", - повідомив Цукур.

"Ми вимагаємо допустити адвокатів до нашого командира. Також нам відомо, що два наших бійця пропали безвісти з міліцією, їх немає в списках випущених. Нехай відповідають, де вони є. Якщо хтось із наших винен, нехай проводять розслідування", - додав він.

Як відомо, раніше військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що представники батальйону "Торнадо" знущалися над затриманими особами, облаштувавши катівню у підвалі школи у Лисичанську.

За словами Матіоса, слідство має докази, що "за безпосередньої присутності командира роти (Руслана) Онищенка під погрозами вбивства було згвалтовано одного затриманого".

Повідомлялося, що "Торнадо" відмовляється скласти зброю і дозволити обшуки.

МВС поінформувала, що Онищенка та ще 7 осіб із чинних і колишніх працівників міліції затримано, для 5 із них, включно з командиром "Торнадо", суди обрали утримання під вартою як запобіжний захід.

У свою чергу, виконувач обов’язків командира "Торнадо" на прізвисько Мисливець пов’язав арешт її командира з тим, що бійці роти міліції особливого призначення затримують потяги з контрабандою на чи з окупованої частини Донбасу.

У середу ввечері рота "Торнадо" відмовилась пускати на базу слідчо-оперативну групу для проведення обшуків, погрожуючи зброєю.

У четвер міністр внутрішніх справ оголосив про розформування роти. Однак бійці "Торнадо" за ніч укріпилися і досі нікого не пускають.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування