На базі, де барикадувався "Торнадо", проводять обшук. Без ескалації

Субота, 20 червня 2015, 15:18

На базі розформованої роти спецпризначення МВС "Торнадо"  у школі у м.Привільне Луганської області проводиться обшук. 

Про це у Facebook повідомив речник МВС України Артем Шевченко. 

"Слідчо-оперативна група МВС разом із прокуратурою почали слідчі дії (обшук) на базі розформованої роти спеціального призначення "Торнадо". Допуск забезпечено. Ситуація під повним контролем. Загрози ескалації немає", - зазначив він. 

Як відомо, напередодні радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що бійці "Торнадо" мають о 9:00 суботи вийти з бази та скласти зброю.

Раніше глава МВС Арсен Аваков заявив, що конфлікт між бійцями роти патрульної служби особливого призначення МВС "Торнадо" та представниками військової прокуратури, вичерпано.

"Торнадівці" заявили, що згодні на розформування, але висунули свої умови.

Заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляв, що  бійці спецроти "Торнадо" підозрюються у скоєнні тяжкого злочину, на території бази перебуває понад 170 осіб, 70 з них не є співробітниками міліції, але у них на руках є зброя.

"Також змушений визнати, що серед цих осіб, за нашими даними, підтвердженими документально, знаходиться 43 раніше засуджені особи, частина з яких інтегровані та прийняті на службу", - заявив Матіос.

За його словами, слідство і МВС буде розбиратися, "хто за яких умов і з яких причин прийняв рішення про прийняття на роботу в органи внутрішніх справ цих осіб".

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування