Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко: бійці "Торнадо" мають зранку суботи скласти зброю

Субота, 20 червня 2015, 07:14

Бійці "Торнадо" повинні в 9:00 суботи вийти з бази та скласти зброю.

Про це під час ток-шоу "Шустер LIVE" на телеканалі "112 Україна" заявив народний депутат Антон Геращенко, звертаючись до заступника командира роти Миколи Цукура.

"О 9:00 ви повинні вийти з території бази і скласти зброю і дати можливість провести всі законні слідчі дії. Якщо ви цього не зробите, ви будете так само злочинцем. Я так само звертаюся до всіх бійців батальйону "Торнадо", які зараз нас бачать, не виконуйте злочинних вказівок по недопуску на територію бази слідчих", - сказав він.

У свою чергу Цукур зазначив, що слідчі ночують на території бази.

"Наскільки я розумію, Антон Геращенко – це радник міністра. Я його поважаю, звичайно, але давати наказ нам може міністр. У нас за законодавством є два місяці на переатестацію, на перерахунок зброї і здачу його в МВС", - зазначив він.

При цьому Цукур додав, що готовий вийти в суботу о 9:00 і отримати на руки наказ від міністра, "який накаже скласти зброю і передати на відповідальне зберігання".

"Я б просто хотів на цей період (передачі документів по контрабанді. – Ред.), щоб був ряд адвокатів, була преса. Ми завтра зібралися зробити прес-конференцію, на 11:00 запрошуємо всі канали, ми відкриті", - сказав він.

Раніше Аваков заявив, що конфлікт між бійцями роти патрульної служби особливого призначення МВС "Торнадо" та представниками військової прокуратури, вичерпано.

Як повідомлялось, "Торнадівці" згодні на розформування, але висунули свої умови.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування