Савченко доставлять у СІЗО Ростовської області в п'ятницю - російський омбудсмен

П'ятниця, 24 липня 2015, 20:53

Депутата Верховної Ради Надію Савченко доставлять у СІЗО Ростовської області 25 липня.

Про це повідомив у п'ятницю сайт уповноваженого з прав людини в РФ Елли Памфілової.

"17 липня Надію Савченко етапували плановою залізничною вартою до міста Ростов-на-Дону з прибуттям на місце призначення 25 липня 2015 року. Її утримання буде забезпечено в одному з СІЗО ДУФСВП Росії у Ростовській області", - йдеться в офіційних відповідях, які отримала Памфілова, на свої запити до Генпрокуратури і ФСВП.

"Її стан задовільний", - повідомив сайт Памфілової про стан Савченко, цитує російський "Інтерфакс".

17 липня Памфілова заявила "Інтерфаксу", що стежитиме за судом над Савченко, яку в Росії звинувачують у пособництві вбивства російських журналістів.

"У рамках моєї компетенції я обов'язково стежитиму, щоб всіх процесуальних норм було дотримано", - сказала вона.

За словами Памфілової, вона також буде готова розглянути скарги Савченко, якщо вони надійдуть.

Раніше прес-секретар Донецького міського суду (Ростовська область) Тетяна Дієва повідомила "Інтерфаксу", що до суду надійшли матеріали кримінальної справи стосовно Савченко.

13 липня Генпрокуратурі Росії повідомили про затвердження обвинувального висновку і направлення в Донецький міський суд Ростовської області кримінальної справи стосовно Савченко.

З липня 2014 року депутат України перебуває в Росії під арештом за звинуваченням у пособництві вбивства російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина в Луганській області. Савченко свою провину не визнає.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування