Міліція вивезла з офісу "Опоблоку" два автобуси з невідомими. Завели справу

Понеділок, 3 серпня 2015, 16:40

За фактом зіткнень біля офісу народного депутата від фракції "Опозиційний блок" Михайла Добкіна в Харкові міліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Масові заворушення".

Про це сказав журналістам у Харкові перший заступник начальника міськуправління міліції Олександр Бударний, передає "Інтерфакс-Україна".

"Інформація про те, що трапилося внесена в ЄРДР за ч. 1 ст. 294 КК України (масові заворушення)", - сказав Бударний.

У свою чергу начальник Управління громадської безпеки ГУ МВС України в Харківській області Сергій Бірбасов повідомив журналістам і активістам, що затриманих у будівлі доставлять до райвідділів міліції, де з ними буде "проведено роботу", а також у них візьмуть свідчення.

Ні Бірбасов, ні Бударний не змогли назвати точну кількість затриманих, порадивши звертатися у відділ зі зв'язків з громадськістю ГУМВС.

Від оффиса "Опоблоку" раніше від'їхало два автобуси з невідомими особами.

У першому, крім чоловіків, було також кілька жінок, їх супроводжували кілька працівників міліції.

У другому знаходилися переважно люди спортивної зовнішності. У цьому автобусі було набагато більше міліціонерів супроводу. Він виїхав у супроводі машини Державтоінспекції, а також мікроавтобуса з темними тонованими стеклами, відзначає видання.

Зараз декілька активістів намагаються з'ясувати у міліції на підвищених тонах, куди вивезли цих людей і на якій підставі їх збираються відпустити, якщо збираються опустити.

Раніше в Харкові біля офісу Добкіна сталося зіткнення активістів "Правого сектора" та об'єднання "Громадська варта" з представниками нардепа.

Кілька десятків молодих людей у ​​камуфляжі і з закритими балаклавами особами напали на будівлю, яка в даний час використовується як офіс народного депутата від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна. Люди розбили вікна в мікроавтобусі, який стоїть перед будівлею. Самі вони кидали каміння і петарди в будівлю, чулися також звуки пострілів.

Серед нападників були активісти запасного батальйону Добровольчого українського корпусу (ДУК) "Правий сектор", а також активісти організації "Громадська варта. Харків".

За їх словами, першими силу застосували "тітушки Добкіна, які забарикадувалися в офісі, і які відкрили стрілянину з травматичної зброї". Після цього, як стверджують активісти, вони застосували "силу у відповідь" - каміння і петарди.

Вони також запевняють, що в мікроавтобусах, які вони розгромили, були паспорти громадян Придністров'я, яких, на їхню думку, привезли в місто для "розхитування ситуації".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування