У БПП обіцяють обійтися без Ляшка

Вівторок, 1 вересня 2015, 15:14

Вихід із парламентської коаліції фракції Радикальної партії не вплине на подальшу роботу більшості.

Про це заявив перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко у кулуарах парламенту у вівторок, передає Інтерфакс-Україна.

"Я не бачив заяви (про вихід із коаліції - ред.). Якщо ви про неї говорите, напевно, вона є. Коаліція далі працюватиме", - сказав він журналістам

При цьому Кононенко зазначив, що до коаліції входили 302 нардепи, а після виходу фракції Радикальної партії залишився 281 голос у більшості.

Він висловив переконання, що цієї кількості депутатів буде достатньо для ухвалення рішень Верховною Радою.

Коментуючи відсутність у коаліції конституційної більшості (300 голосів), парламентар зазначив, що окрім депутатів, які входять до коаліції, є інші фракції та групи, а також позафракційні нардепи.

Також стало відомо, що лідери фракцій коаліції і Ляшко провели нараду в кабінеті спікера.

Після зустрічі Ляшко зазначив, що він подякував лідерам фракцій за конструктивну роботу і вибачився за незручності.

Олег Ляшко оголошує спікеру парламенту Володимиру Гройсману про вихід фракції Радикальної партії з правлячої коаліції

Posted by Ігор Мосійчук on Tuesday, September 1, 2015

За словами народного депутата від Радикальної партії Андрія Лозового, один з нардепів від БПП умовляв зібрати фракцію і скасувати таке рішення. Однак фракція РП не погодилася на вмовляння.

Як повідомлялося, у вівторок Олег Ляшко оголосив про перехід фракції Радикальної партії в опозицію і забрав свого віце-прем'єра Олега Вощевського з Кабміну.

Згідно з коаліційною угодою, якщо при виході із більшості якоїсь фракції чисельність коаліції не стає меншою, ніж це передбачено Конституцією, то коаліція продовжує існувати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...