Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ляшко заявив, що його депутату зламали ребро, і намагався прорватися в АП

Вівторок, 1 вересня 2015, 23:05

Депутати Радикальної партії у вівторок ввечері зібралися під будівлею Адміністрації президента.

Про це написав депутат Андрій Лозовий на своїй Facebook-сторінці.

Приїхали з колегами Олег Ляшко, Ігор Мосійчук, Serhii Skuratovskyi, Sergey Rybalka, Dmytro Linko, Олег Купрієнко, Алексе...

Posted by Андрій Лозовий on 1 вересня 2015 р.

"Приїхали з колегами Олегом Ляшком, Ігорем Мосійчуком, Сергієм Скуратовським, Сергієм Рибалкою, Дмитром Ліньком, Олегом Купрієнком та Олексієм Кириченком до Адміністрації Президента. Не пускають", - зазначив він.

"Депутат від БПП Олег Барна сьогодні зламав ребро депутату від патріотичної опозиції Юрію Чижмарю. Вимагаємо зустрічі з Президентом", - додав Лозовий.

У коментарі "Українській правді" Лозовий зазначив, що сутичка між депутатами Барною і Чижмарем відбулася через позицію РП щодо змін до Конституції.

 Фото Андрія Лозового

 Фото Андрія Лозового
 Фото Андрія Лозового
 Фото Андрія Лозового

Сам Ляшко на Facebook написав: "Зараз намагаємося зайти в адміністрацію Президента Порошенка, щоб зустрітися з ним і вимагати припинити напади і репресії проти опозиційних народних депутатів. Вхід в адміністрацію заблокувала державна охорона, хоча мені відомо, що зараз в АП знаходяться і Порошенко, і прем'єр-міністр, і глава МВС".

Депутат від президенської фракції Олег Барна після ефіру зламав ребро опозиційному депутату від Радикальної партії Юрію ...

Posted by Олег Ляшко on 1 вересня 2015 р.

Водночас депутат від БПП Барна заявляє, що сутички із Чижмарем не було. 

"Кого ви слухаєте, дорогі мої кохані дівчатка. Бійки між нами не було. Це брехня. Я ребра не ламав", - запевнив він "Українську правду".

Однак Лозовий продовжує наполягати, що бійка відбулася близько 21.00, і Чижмар зараз у лікарні. За його словами, депутат РП зробив рентген-знімок, а "журналісти NewsOne, де стався інцидент, це (факт бійки) підтвердять".

Лозовий також повідомив, що до АП викликали поліцію.

Фото А. Лозового

Ляшко у прямому ефірі телеканалу NewsOne, який веде трансляцію з місця події, заявив, що під АП приїхали депутати від БПП. Між прихильниками Ляшка і прихильниками БПП сталася невелика сутичка. Лідер Радикальної партії час від часу стукає у двері Адміністрації. 

Станом на 00:03 Ляшко повідомляє, що під АП 13 його депутатів.

Співробітник поліції сказав Ляшкові, що наряд викликала жінка, яка повідомила про порушення громадського порядку. Поліцейський запросив Ляшка поїхати до райвідділку, щоб скласти протокол з цього приводу. Лідер РП у свою чергу закликав поліцейських скласти протокол на президента.

Прінт-скрін з прямої трансляції

Депутат Барна в ефірі телеканалу NewsOne попросив не асоціювати себе із фракцією і зазначив, що "як мужик захищав свою честь і гідність від брехуна".

Телеканал NewsOne у своєму ефірі показав запис бійки депутатів.

Станом на 00:27 Ляшкові зателефонував керівник Управління державної охорони Валерій Гелетей, який повідомив, що зв'язався із начальником УМВС Києва. Згідно з інформацією, будуть направлені слідчі, які мають задокументувати факт нападу на Чижмаря.

Після цього Ляшко заявив, що він і депутати залишать територію АП, але про напад на депутата заявлять з трибуни Ради у середу.

Як відомо, фракція Ляшко в понеділок не підтримала внесення змін до Конституції в частині децентралізації. Під час обговорення у Верховній Раді її депутати вчиняли в залі галас, намагалися блокувати трибуну та зірвати голосування.

1 вересня фракція Радикальної партії заявила про вихід з парламентської коаліції і перехід в опозицію до влади.

У суботу депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявляв, що проти нього і Ляшка Генпрокуратура порушила кримінальні справи за організацію злочинної групи.

Тиждень тому в інтерв'ю "Радіо Свобода" Ляшко запевняв, що його фракція у жодному разі не вийде з коаліції.

"Ми разом у коаліції приймаємо необхідні для країни закони – раз. Друге. Вихід з коаліції – це фактично шлях до дострокових парламентських виборів, в результаті яких до влади може повернутися банда Януковича. Тому добровільно ми самі з коаліції не вийдемо, навіть якщо нас звідти вперед ногами будуть виносити", - говорив він.

Коаліційна угода передбачає, що фракція, яка хоче вийти з коаліції, повинна письмово повідомити про це інших учасників не менш ніж за 10 днів. Також вихід з коаліції однієї з фаркцій не означає автоматичне припинення існування коаліції, якщо кількість депутатів у ній становить 226 або більше.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування