Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура Швейцарії: Мартиненко є фігурантом кримінальної справи

Субота, 19 вересня 2015, 19:37

Прокуратура Швейцарії підтвердила інформацію про те, що стосовно нардепа від "Народного фронту" Миколи Мартиненка з 2013 року ведеться кримінальне розслідування у справі про хабарництво.

Інформацію про це прокуратура підтвердила виданню Kyiv Post.

Також повідомляється, що влада Швейцарії звернулися до України щодо сприяння у розслідуванні

"Прес-секретар генпрокурора Швейцарії Анне Вегелін повідомила виданню 14 вересня, що прокуратура Швейцарії раніше "направила в Україну і Чехію запити про надання правової допомоги в розслідуванні кримінальної справи". Вона підтвердила, що справу проти громадянина  України  розслідується з 2013 року. При цьому вона не уточнила, коли був направлений запит", - йдеться  у тексті.

Як відомо, наприкінці грудня 2014 року чеська газета Pravo повідомила, що справу в Швейцарії відкрито проти Мартиненка за отримання хабаря від компанії-постачальника обладнання для атомних електростанцій Skoda JS, де пізніше було проведено обшук.

Журналісти швейцарської газети SonntagsZeitung з'ясували, що Мартиненко підозрюється в отриманні хабаря в розмірі 30 мільйонів франків, які були заблоковані на рахунках в банку Hottinger в Швейцарії. Там керівництво фінустанови помітило підозрілі транзакції та поскаржилося правоохоронцям. 

Чеське видання Novinky.cz написало, що депутату від "Народного Фронту" Миколі Мартиненку загрожує штраф у 1 мільйон франків і 5 років в’язниці за отриманий хабар від Skoda JS.

Сам Мартиненко назвав інформцію про кримінальну справу "чорним піаром". У "Народному фронті" заявили, що повідомлення про причетність Мартиненка до корупції у стосунках з чеською компанією Skoda JS є російською провокацією.

У  березні нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко повідомив, що у Швейцарії порушено кримінальну справу проти депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка.

У травні Генпрокуратура фактично підтвердила, що Швейцарія звернулась по допомогу у розслідуванні справи проти Мартиненка.

У вересні на конференції YES Сергій Лещенко зазначив, коментуючи думку, Віктор Шокін є хорошим Генпрокурором, адже завів справи  проти двох голів райадміністрацій: "Це не та риба, яку вимагає суспільство, вони вимагають Мартиненка, який є під слідством в Швейцарії. Цей запит нажаль не реалізований досі в Україні, і через це гальмується слідство проти нього в Швейцарії". 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: