Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат: ГПУ фактично підтвердила справу на Мартиненка у Швейцарії

Вівторок, 26 травня 2015, 17:37

Народний депутат від "БПП" Сергій Лещенко каже, що Генпрокуратура фактично підтвердила, що Швейцарія звернулась по допомогу у розслідуванні справи проти депутата Миколи Мартиненка.

Про це він написав у своєму Facebook, опублікувавши відповідь з ГПУ на його запит.

Мартыненко - всё! Это письмо фактически подтверждает, что в Украину пришел запрос Швейцарии о предоставлении двусторонне...

Posted by Сергій Лещенко on 26 травня 2015 р.

"Цей лист фактично підтверджує, що в Україну прийшов запит зі Швейцарії про надання двосторонньої правової допомоги в розслідуванні хабарів найближчого соратника прем'єр-міністра Яценюка", - написав депутат.

У самому листі заступник генпрокурора Давид Секвалерідзе написав, що "оскільки згідно з вашим зверненням вказана кримінальна справа розслідується правоохоронними органами Швейцарської Конфедерації, надання Генпрокуратурою запитуваної інформації щодо досудового розслідування, у тому числі в частині міжнародного співробітництва під час кримінального провадження, суперечитиме ч.1 ст. 222 КПУ України та чинним для України міжнародним договорам у сфері правової допомоги".

Тобто у ГПУ не заперечують ні справи проти Мартиненка, ні того, що Швейцарія звернулась по допомогу у її розслідуванні.

"У листі ГПУ сказала все, що могла сказати, враховуючи заборону Швейцарії на розголошення даних, яка регулюється швейцарським законом, а також статтею 222 КПК України, який дозволяє оприлюднити дані досудового слідства тільки з дозволу слідчого або прокурора (в даному випадку - швейцарського)", - написав Лещенко.

Як відомо, у березні нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко повідомив, що у Швейцарії порушено кримінальну справу проти депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка.

Наприкінці грудня 2014 року чеська газета Pravo повідомила, що справу в Швейцарії відкрито проти Мартиненка за отримання хабаря від компанії-постачальника обладнання для атомних електростанцій Skoda JS, де пізніше було проведено обшук.

Журналісти швейцарської газети SonntagsZeitung з'ясували, що Мартиненко підозрюється в отриманні хабаря в розмірі 30 мільйонів франків, які були заблоковані на рахунках в банку Hottinger в Швейцарії. Там керівництво фінустанови помітило підозрілі транзакції та поскаржилося правоохоронцям.

Сам Мартиненко називає інформцію про кримінальну справу "чорним піаром".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: