Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд дав Швайці 5 днів на збір 1,2 млн застави. Інакше - СІЗО

Середа, 30 вересня 2015, 13:30

Київський апеляційний суд постановив взяти під варту екс-міністра аграрної політики, "свободівця" Ігоря Швайку до 4 листопада.

Таке рішення у середу зачитав суддя.

Він також встановив заставу у розмірі 1,218 млн грн і дав Швайці 5 днів, щоб її зібрати.

За словами прокурора Олександра Кузовкіна, Ігор Швайка міг тиснути на свідків зі "Свободи", переховуватися від слідства та вчиняти інші протиправні дії. У свою чергу захист заперечував такі доведення прокурора.

"Місяць минув, він не втік. Всією своєю поведінкою наш підзахисний вказує, що не збирається уникати слідства. Чому ви вважаєте, що він буде тиснути на свідків? Відповіді немає", – заявив адвокат Швайки Сергій Мітюрін.

Разом з тим звинувачення стверджувало, що взяття екс-міністра на поруки було здійснено з порушенням.

"У протоколах не вказано, що депутати-поручителі були присутні в залі суду. Їхній авторитет не був підтверджений", – зазначив прокурор.

Фото: Роман Кравець, УП

У свою чергу Швайка назвав це рішення "маразмом і політичною розправою". Він додав, що не має таких грошей для застави.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи погодиться він на заставу, якщо її раптом внесе міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, він сказав, що "від собаки" гроші не візьме.

Після засідання екс-міністр покинув зал суду.

 

Як відомо, Швайці оголошено підозру за статтею "участь у масових заворушеннях, якщо вони спричинили загибель людей" за події під Верховною Радою 31 серпня.

Крім того підозри оголошено "свободівцям" Юрію Сиротюку та Едуарду Леонову.

31 серпня під Радою відбувався мітинг під прапорами "Свободи" та "Радикальної партії" і один із мітингуючи кинув бойову гранату в лави правоохоронців.

Гранату кинув, заявило МВС, боєць "свободівського" батальйону МВС "Січ" Ігор Гуменюк.

Крім того, проти Швайки відкрили кримінальну справу за подарунок: як стверджує слідство, Швайка отримав Harley-Davidson від колишніх працівників Державної продовольчо-зернової корпорації. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду від 29 липня.

Швайка стверджує, що гроші на мотоцикл Harley-Davidson йому подарував колишній народний депутат, його однопартієць Олександр Мирний. Він вважає, що таким чином влада влаштувала політичне переслідування партії "Свобода", до якої він належить.

З 8 вересня справу розслідує не Генпрокуратура, а МВС.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування