Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тягнибок каже, що не є терористом і готується судитися з Аваковим

П'ятниця, 4 вересня 2015, 12:08

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок стверджує, що не є терористом і не причетний до трагічних подій під Верховною Радою 31 серпня.

Про це він заявив журналістам перед допитом в управлінні з боротьби з організованою злочинністю.

"Я ніколи не був і не є терористом. Я ніколи не створював ніякої терористичної організації. Все це брехня, все це наклепи, все це бажання розправитися зі мною і з моїми політичними побратимами", – стверджує він.

Також Тягнибок заявив, що судитиметься з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, який, за його словами незаконно звинуватив його у смертях нацгвардійців внаслідок сутичок у понеділок.

"Міністр внутрішніх справ Аваков, не як, напевно, міністр внутрішніх справ, а як представник політичної сили, якій опонує ВО "Свобода", він зразу призначив винних без суду і слідства. І я хочу проінформувати, що з цього приводу ми подали відповідні звернення і готуємо позови до суду щодо порушення наших конституційних прав", – сказав він.

Після допиту Тягнибок заявив, що проходить у справі у якості свідка і слідчі йому нічого не інкримінували.

Як відомо, 31 серпня під Верховною Радою зібралися люди, невдоволені наміром депутатів підтримати у першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Багато з них були з атрибутикою "Свободи". Тягнибок виступив перед натовпом і заявив, що Рада хоче прийняти зміни в інтересах Путіна, які начебто звільнять ватажків терористів від покарань.

Після голосування почалися сутички натовпу з нацгвардійцями, під час якого радикали кинули в нацгвардійців бойову гранату. В результаті троє бійців Нацгвардії наразі померли у лікарнях від отриманих травм, ще декілька перебувають у важкому стані.

Представникам "Свободи" Ігорю Швайці та Юрію Сиротюку вже висунули підозри.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...