Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк хоче встановити єдину ставку для базових податків у розмірі 20%

Понеділок, 7 вересня 2015, 01:33

Уряд України пропонує запровадити єдині базові ставки в ключових податках - податоку на додану вартість, єдиного соціального внеску, податку на доходи фізичних осіб та в податоку на прибуток.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає Інтерфакс Україна.

Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну, прем'єр нагадав, що зараз в Україні існує 90 видів різних ставок.

"Це дозволяє, з одного боку, маніпулювати цими ставками нечесними платниками податків, а з іншого - зловживати податковим інспекторам при нарахуванні податків і їх сплати", - зазначив він.

Впровадження єдиних базових ставок в ключових податках "з одного боку, встановлює рівність правил сплати податків, з іншого - дає можливість збалансувати бюджет", зазначив глава уряду.

За словами Яценюка, на даному етапі пропонується "встановити єдину ставку для чотирьох базових податків у розмірі 20%".

Він підкреслив, що на даному етапі бюджет виконує в тому числі й функцію з економічного стимулювання, проте в перспективі бюджетні витрати повинні бути максимально скорочені.

"Ми це робимо. Ми поетапно, щороку будемо скорочувати видатки державного бюджету і відповідним чином ми можемо скорочувати ставку податку", - сказав Яценюк.

При цьому він зазначив, що "ми не можемо зменшувати соціальні стандарти".

"Ми несемо дуже велике соціальне навантаження. Я чудово усвідомлюю, яка складна ситуація в українських сім'ях. Саме тому соціальне забезпечення і соціальні стандарти повинні бути не просто збережені, а повинні підвищуватися. І це прямо і безпосередньо пов'язане з податковою системою і збільшенням надходжень до державного бюджет ", - сказав прем'єр.

Глава уряду також підкреслив, що зараз існує "неймовірно високе податкове навантаження на заробітну плату, яка є причиною тіньових заробітних плат".

"З 2018 року ми пропонуємо встановити єдиний податок на заробітну плату в розмірі 20%. На перехідному етапі ми пропонуємо зменшити єдиний соціальний внесок з 41% до 20%, а також скасувати податок на заробітну плату, який платить працівник у розмірі 3,6% ", - зазначив Яценюк.

За його словами, до моменту введення єдиного податку на заробітну плату ставка податку на доходи фізичних осіб встановлюється одна в розмірі 20%. А для того, щоб захистити найбільш вразливі соціальні верстви населення, уряд пропонує взагалі не оподатковувати мінімальну заробітну плату.

Спрощена система оподаткування, за словами прем'єра, залишається без змін, оскільки вона є "основою для розвитку малого та середнього бізнесу та для формування середнього класу в країні".

"Ми введемо послаблення для малих та середніх підприємців", - сказав А.Яценюк.

У той же час він відзначив, що зловживання спрощеною системою великим бізнесом має бути ліквідовано.

"Це несправедливо по відношенню до тих людей, які працюють на базарах, у майстернях, коли великий бізнес використовує спрощену систему оподаткування як метод ухилення від сплати податків і створення офшору", - підкреслив він.

"В оподаткуванні податку на додану вартість вводиться єдина ставка. Основне - це своєчасне, прозоре і швидке відшкодування податку на додану вартість. Без корупції та свавілля з боку податкового інспектора", - підкреслив А.Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
Усі новини...