Комітет з протидії корупції вимагає змінити четвірку Шокіна

Вівторок, 8 вересня 2015, 16:54

Комітет ВР з питань запобігання та протидії корупції пропонує генпрокурору Віктору Шокіну переглянути четвірку кандидатів до конкурсної комісії з обрання антикорупційного прокурора.

Про це йдеться в рішенні Комітету від 4 вересня 2015 року, повідомляє Центр протидії корупції.

Комітет  на засіданні 2 вересня спільно з громадськістю обговорив визначення генпрокурором України кандидатур Юрія Севрука, Юрія Грищенка, Романа Балити та Миколи Садового у члени конкурсної комісії з відбору кандидатів на зайняття посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

"Представники громадських організацій наголошують про недопустимість вказаних осіб на ці відповідальні посади, оскільки вони не мають бездоганну ділову репутацію, високі професійні і моральні якості, суспільний авторитет", - йдеться у рішенні комітету.

Так, у рішенні Комітету зазначено, що Грищенко був колишнім безпосереднім керівником одного з діамантових прокурорів-хабарників Шапакіна, який нині перебуває під слідством. У 2013 році Грищенко задекларував більше 2 млн грн на власному рахунку та ще 600 тисяч гривень на рахунках членів родини.

"Балита Р.І. був першим заступником та виконуючим обов’язки прокурора Закарпатської області у 2014 р. Громадські активісти неодноразово виступали з публічними протестами щодо бездіяльності Р.Балити", - йдеться у рішенні Комітету.

На відео, що наводиться в рішенні Комітету, видно, що Балита не може дати відповіді на питання активістів щодо розслідувань фактів корупції.

Микола Садовий був начальником Головного управління кадрів та забезпечення діяльності органів прокуратури за часів генерального прокурора України Яреми та заступником скандально відомого зама Яреми Анатолія Даниленка.

Севрук з грудня 2012 по липень 2014 був заступником начальника управління нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ Головного управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні ГПУ. Цей підрозділ ГПУ, йдеться в рішенні Комітету,  під час Революції Гідності мав контролювати законність дій спецпідрозділів МВС при затримання активістів та інших дій.

"У 2015 році Ю.Севрук публічно виступив з безпідставною критикою системи підготовки незалежного тестування прокурорів та роботи заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе, який відповідає за реформування прокуратури, що відклало процес оцінювання на три тижні".

Нагадаємо, громадські активісти разом із нардепами запропонували Верховній Раді список із 10 кандидатів у Комісію з обрання Антикорупційного прокурора. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News