Савченко в суді одягла на голову пакет

Середа, 7 жовтня 2015, 13:22

Донецький міський суд Ростовської області РФ відхилив клопотання захисту про допит свідків звинувачення безпосередньо в суді.

Таке клопотання захист Савченко подав у ході засідання суду, оскільки майже всі свідки обвинувачення допитуються по відеозв'язку з Воронежа. Зв'язок поганий, зображення теж. При допиті деяких з них було враження, що їм підказують.

Захист заявив клопотання про безпосереднє доставлянні свідків, потерпілих, експертів в зал суду, в т.ч. Плотницького. 

У середу суд продовжив допитувати свідка Почечуєва, співробітника ФСБ, який нібито приїхав на виклик ДПСників забирати Савченко. Ті раніше зупинили авто, в якому нібито 2 росіян підвозили Савченко, через те, що водій був не пристебнутий. І вже в ході перевірки з'ясувалося, що у Савченко немає документів.

Почечуєв у перуці і затемнених окулярах, визнав, що він в гримі. При цьому Савченко спробувала в суді з'ясувати, чи бачить він її досить добре для того, щоб стверджувати, що це саме вона. "Я не бачу свідків. І коли обвинувачення ставить запитання, чи цей людина перебуває в клітці, вони відповідають" так ", але я не впевнена. Я думаю, люди, які свідчать проти мене добровільно, не повинні ховати своє обличчя і повинні бути в суді ", - сказав вона.

Як пише Медіазона, Савченко одягла мішок з вишитим візерунком на голову і запитала:

- Ви моє обличчя бачите?

- Бачу.

- А зараз бачите?, - запитує Савченко з мішком на голові.

Прокурор протестує.

- Скільки пальців? - Запитує Савченко і показує руку в сторону відеокамери.

- Я бачу ваше обличчя, - говорить Почечуєв.

Захист Савченко впевнена, що в суді не Почечуєв.

"Я думаю, перед нами не Почечуєв", - сказав Фейгін. Захисники, що знаходяться в Донецьку, приєднуються до прохання Новікова (він несподівано приїхав до Воронежа) допитати "особу, яка представляється як Почечуєв", в закритому режимі, щоб з'ясувати, Почечуєв чи це.

"Тут шапіто!", - коментує Полозов і аргументує свою думку: свідок змінив свою зовнішність, про що повідомив суд, відмовляється дати свій підпис, захист не знає, які документи передані до суду, щоб встановити особу цієї людини.

Савченко з мішком на голові просить свідка впізнати її. Фото Anton Naumlyuk

Захист заявив клопотання про безпосереднє доставляння свідків, потерпілих, експертів до суду, зокрема Плотницького. Суд відмовив.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування