Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Кривому Розі готують Майдан через фальсифікації

Вівторок, 17 листопада 2015, 17:34

Міська виборча комісія Кривого Рогу не збирається розглядати скарги штабу кандидата в мери Юрія Милобога, а хоче привести до присяги частину депутатів міськради.

Про це на своїй сторінці Facebook написав депутат Єгор Фірсов.

"У Кривому Розі збирається ТВК, яка і далі здебільшого складається з орків. Демократи так і не зробили замін. Збираються не для того щоб розглянути скарги штабу Милобога, а для того, щоб привести до присяги 2\1 депутатів", - повідомив він.

"Депутати потрібні для якнайшвидшої легітимізації Вілкула (Юрій Вілкул, кандидат від Опоблоку, діючий мер - УП). Це незаконний механізм, навіть зібравши 2\1 депутатів, що не опублікував підсумки виборів у ЗМІ, вони не можуть зробити Вілкула мером. Але намагатися будуть", - зазначив він.

"Перешкодити їм можуть тільки люди, до 18.00 у Кривому Розі буде майдан! Будуть шини!" - попередив Фірсов.

Раніше в понеділок після звинувачень, представники Народного Фронту в міської комісії Кривого Рогу голосують в унісон з Оппоблоком, НФ прийняв рішення замінити їх.

У ЦВК визнали, що отримали відповідне подання. Але заявили, що мають п'ять днів для його розгляду. Станом на 17 годин, інформації про проведення засідання ЦВК не надходило.

О 16:30 надійшла інформація про мінування будівлі міськвиконкому, де засідає міська виборча комісія. Всіх присутніх попросили залишити будівлю.

Станом на 17:19 біля комісії зібралися люди. Крім того, повідомляють, що в будівлі міськради ще з дня перебувають "тітушки".

Станом на 18:30 Громадське ТБ. Дніпро повідомляє, що міськраду розблокували, вибухівку не знайшли. Міська виборча комісія поновлює роботу.

Эти фото частично отображают, сколько людей вышло под Криворожский горсовет на протест против фальсификации результатов ...

Posted by Павло Островський on 17 листопад 2015 р.

Як відомо, місцевий міський виборчком поспішно вранці в понеділок оголосив переможцем чинного мера Юрія Вілкула.

При цьому його опонент - представник "Самопомочі" Юрій Милобог заявляє про фальсифікації на певних дільницях одного з районів. У 6 з 7 районів лідирує Милобог і лише в одному - Вілкул. При цьому розрив становить 752 голоси.

В "Самопомочі" заявляють, що під час виборів на кількох дільницях були вкидання і каруселі. Всі скарги політичної сили міська комісія вирішила розглядати у вівторок о 18-й годині. Таким чином на оскарження результатів виборів у суді кандидату від "Самопомочі" залишиться не більше 6 годин.

Попри це, на сайті ЦВК вже з'явилася інформація про перемогу на виборах у Кривому Розі  чинного мера міста, кандидата "Опозиційного блоку" Юрія Вілкула.

Згідно з інформацією, за Вілкула проголосувало 49,25% виборців, за кандидата в мери від партії "Самопоміч" Юрія Милобога - 48,83% виборців.

Представники кандидата від "Самопомочі" Юрія Милобога заявили, що вимагатимуть скасування результатів виборів на дільницях, щодо яких є скарги.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування