"Батьківщина" розпускає фракцію у Кривому Розі, а Ляшко - осередок

Середа, 18 листопада 2015, 19:17

"Батьківщина" оголосила про зняття з посади голови Криворізької міської організації партії Ольги Бабенко та розпуск Бюро міської організації.

Про це йдеться у заяві політсили, оприлюдненій у середу ввечері.

Своє рішення у "Батьківщині" пояснили "подіями, що відбуваються в Кривому Розі навколо виборів мера міста".

"Батьківщина" також ставить питання щодо розпуску фракції партії у міськраді Кривого Рогу та позбавлення членства у партії депутатів, які разом з Опозиційним блоком, "Солідарністю", РПЛ взяли участь у першому засіданні Криворізької міської ради, на якому попри незавершений підрахунок голосів мером було оголошено Юрія Вілкула", - сказано у заяві.

Пізніше політсила оприлюднила повідомлення про те, що розпускає фракцію "Батьківщини" у Криворізькій міськраді

Згідно з інформацією, таке рішення було ухвалене у середу ввечері на екстреному засіданні президії політради партії "Батьківщина".

"Цим же рішенням депутати Криворізької міської ради, обрані від "Батьківщини", виключені з партії", - сказано у заяві.

Водночас лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що розпустить міську організацію політсили у Кривому Розі.

"За співпрацю з регіоналами прийняв рішення розпустити міську організацію Радикальної партії в Кривому Розі. Продажні шкури! Катерина Шаповалова з ганьбою звільнена з посади керівника організації. Вимагаю від усіх п'яти осіб, які зрадили виборців, скласти мандати депутатів міської Ради від Радикальної партії", - написав він на Facebook.

Як відомо, 16 листопада, у понеділок, міський виборчком оголосив переможцем виборів у Кривому Розі чинного мера Юрія Вілкула. 

На сайті ЦВК теж з'явилася інформація про перемогу представника "Опозиційного блоку".

Згідно з інформацією, за Вілкула проголосувало 49,25% виборців, за кандидата в мери від партії "Самопоміч" Юрія Милобога - 48,83% виборців.

При цьому Юрій Милобог заявляє про фальсифікації на певних дільницях одного з районів. У 6 з 7 районів лідирує Милобог і лише в одному - Вілкул. При цьому розрив становить 752 голоси.

В "Самопомочі" заявляють, що під час виборів на кількох дільницях були вкидання і каруселі.

У вівторок, 17 листопада, сотні людей прийшли під будівлю, де ТВК мала розглянути скарги Милобога, щоб висловити незадоволення визнанням Юрія Вілкула міським головою.

У середу, 18 листопада, у Кривому Розі відкрили сесію міської ради та представили новим очільником міста Юрія Вілкула, попри те, що скарги Милобога розглянуті не були.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування