Самопроголошений керівник Криму розповів про НС через електрику

Неділя, 22 листопада 2015, 09:47

В анексованому Росією Криму введено режим НС, у всіх населених пунктах Криму введені графіки тимчасових відключень електрики і подачі води. 

Про це у Facebook 22 листопада повідомив самопроголошений глава Криму Сергій Аксьонов.

За його словами, працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, на всіх стратегічних об'єктах і в органах влади всіх рівнів введено цілодобове чергування, "соціально значимі об'єкти підключені до електропостачання і працюють за затвердженим графіком".

"330 мегават потужності забезпечують мобільні газотурбінні електростанції і ТЕЦ. 547 дизель-генераторів готові до запуску на соціально значущих об'єктах. У всіх населених пунктах Криму введені графіки тимчасових відключень електрики і подачі води", - зазначив він.

Аксьонов заявив, що з метою економії електроенергії вуличне освітлення в темний час доби до нормалізації ситуації включатися не буде, а кримчан просять не користуватися електронагрівальними приладами.

"Розважальні заклади у зв'язку з режимом НС будуть працювати лише до 22:00. Можливі перебої з мобільним зв'язком та інтернетом", - додав Аксьонов.

Як відомо, вибух на опорі ЛЕП у Херсонській області відбувався на початку жовтня. Тоді подача електрики в Крим не припинялася.  В ніч  на 17 листопада в районі пункту пропуску Чонгар в Херсонській області дві опори ЛЕП, якою електроенергія поставляється в окупований було підірвано повторно

21 листопада у Херсонській області біля завалених в результаті підриву опор ЛЕП кримськотатарські активісти, які намагаються перешкодити їх відновленню, були оточені озброєним спецназом.

У своєму Facebook Ілля Ківа - голова департаменту Нацполіціі протидії наркозлочинності Ілля Ківа, який 21 листопада перебував на місці конфлікту в Херсонській області - заявив: "Основне завдання була зберегти життя протестувальникам, які перебувають у зоні ураження".

Айдер Муждабаєв з посиланням на учасників "блокади Криму" повідомив, що на адмінкордоні з Кримом під час виконання своїх професійних обов'язків спецназівці побили кореспондента ATR Гульсум Халілову. За повідомленням активістів з місця подій на Херсонщині, травми під час сутичок з силовиками отримали 6 чи 7 осіб.

Кримськотатарські активісти провели мітинг під адміністрацією президента України на вул. Банковій із закликом не допустити кровопролиття на Херсонщині.  

Після зустрічі із президентом Петром Порошенком лідер кримських татар, нардеп Мустафа Джемілєв заявив, що конфлікт між силовиками та активістами "громадянської блокади Криму" -  "непорозуміння" через те, що не було узгодженості дій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування