Яценюк просить ВР підтримати ідею, як підвищити зарплатні держслужбовцям

Четвер, 26 листопада 2015, 10:34

Прем'єр Арсеній Яценюк просить парламент внести до закону про Держслужбу правку, яка дозволить збільшити зарплатню державним службовцям.

З таким закликом Яценюк звернувся до депутатів у парламенті, який має розглянути закон у четвер.

"При прийнятті закону в цілому, прошу внести правку, що  на перехідний період протягом 2016-2017 року в Україні формується фонд для збільшення зарплат для держслужбовців", - зазначив Яценюк.

"Джерелами  надходження цього фонду є  кошти ЄС і інших міжнародних донорів. Фонд формується виключно на прозорій основі. І порядок окремих категорій держслужбовців, які будуть отримувати підвищені зарплати, буде визначатись урядом", - зазначив Яценюк.

Він звернув увагу, що  однією з  основних проблем державної служби "є  надзвичайно низький рівень заробітних плат".

"Тому ті люди, які мають знання, ті люди, які мають бажання не йдуть в держслужбу, бо вони на 3 тисячі гривень не можуть працювати. Або на 3 тисячі працюють ті, хто декілька десятків тисяч доларів будуть брати хабарями", - обурився Яценюк.

Він додав, що наразі веде переговори з ЄС з метою, щоб ЄС дав окрему програму фінансування підвищення зарплат для держслужбовців під програму реформи держслужби.

"При голосуванні закону про держслужбу просимо включити відповідну поправку, яка дасть мені можливість 7 грудня презентувати в Брюсселі під час засідання Ради асоціації, як можливість, щоб європартнери нам допомогли фінансово для підвищення зарплат і рівня соціальної захищеності держслужбовців", - сказав Яценюк.

"Ми вважаємо, що цей закон має бути проголосований сьогодні і вступити в дію якомога швидше", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...